Covid-19:

Nye FHI-tall om utestedsmitte

Ni prosent av dem som ble smittet i Norge i uke 31/32 og 32/33, ble antakeligvis smittet på et serveringssted, ifølge Folkehelseinstituttets ukerapporter. Dobbelt så mange ble antakeligvis smittet på private arrangementer.

UTESTEDER: Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet (FHI) forteller hvorfor det er vanskelig å slå fast hvor mange som så langt har blitt smittet på utesteder. Video: Marie Røssland. Reporter: Frode Andresen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) at ytterligere gjenåpning av samfunnet settes på vent grunnet smittesituasjonen i Norge. Dette betyr at regjeringen heller ikke vil revurdere skjenkestopp ved midnatt før tidligst i midten av september.

Siden 8. august har norske serveringssteder og utesteder vært ilagt et forbud mot å servere alkohol fra midnatt.

Den siste uka har både byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), og byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), bedt regjeringen om å oppheve skjenkestoppen. Dette av frykt for at tiltaket vil føre til flere hjemmefester og mer smittespredning.

Antatt smittested

Samtidig antar Folkehelseinstituttet at ni prosent av dem som ble smittet i Norge i uke 31/32 og 32/33 ble smittet på et serveringssted, en bar eller et utested. Dersom man også inkluderer de som ble smittet utenfor Norge – importtilfeller – så vil prosentandelen for antatt smitte ved serveringssteder være noe lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer