Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye fjes i «Offshore»

Seks nye ansikter dukker opp i NRK-serien «Offshore» utover høsten. Til tross for sjangerens dårlige rykte, blir stadig flere seriøse skuespillere med i såpeserier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For ti år siden ville det være utenkelig å stille opp i såpeopera. Det var noe man drev med i USA. Nå er det akseptert, også blant seriøse skuespillere, sier Frank Krog. Etter å ha spilt i teater og film i mange år, har han skrevet under en toårskontrakt med «Offshore» i rollen som ny boresjef på plattformen Atlantic Drillers.

Også Rut Tellefsen blir å finne på rollelisten i «Offshore». Hun har lenge vært fast ansatt på Nationalteatret, og i 1996 mottok hun Amanda-prisen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Kristin Lavransdatter». Nå blir det såpe for alle penga, både i «Offshore» som administrasjonsansatt i Nord Vest Oil og i såpeserien «Mot i Brøstet».

Skuespiller Gard Eidsvold skal spille ambisiøs ung forretningsmann med stor framtid i oljebransjen. Håvard Bakke fra «Pelle og Proffen»-filmene blir nytt fjes blant ungdommene. Jarl Goli har fått rollen som ny driller på plattformen, og Kristian Figenschow fra Hålogaland Teater dukker opp som eks-mannen til Hanne Hartløvsen (Guri Johnson).

- Mange definerer såpeopera som noe negativt, men de som har lyst til å slenge dritt, får heller gjøre det. Å spille i såpeopera er faktisk veldig utviklende. Du får vist deg på skjermen og lærer mye om regi og kamerateknikk. Dessuten jobber vi med dyktige regissører som f.eks. Berit Nesheim, sier Frank Krog.

Ikke minst setter han pris på å ha fri om kveldene etter å ha vært tilknyttet Oslo Nye Teater i seks år og brukt mye «familietid» på filmsett, seinest i «Tashunga».

- Ikke redd for karrieren?

- Nei, overhodet ikke.

Innspillingen av «Offshore» fortsetter fram til år 2000, og deler av serien er innkjøpt av Sverige og Danmark. Hvem som skal slutte eller hva som skjer framover, vil prosjektleder Bitte Monn-Iversen ikke røpe. Men hun hevder at det har vært lett å få tak i seriøse skuespillere.