NYE ANGREP: En palestinsk mann ser på et utbombet hus på Gaza, etter israelske flyangrep. Til sammen 86 palestinere er drept i krigshandlingene de siste dagene. Foto: REUTERS/Mohammed Salem
NYE ANGREP: En palestinsk mann ser på et utbombet hus på Gaza, etter israelske flyangrep. Til sammen 86 palestinere er drept i krigshandlingene de siste dagene. Foto: REUTERS/Mohammed SalemVis mer

Nye flyangrep mot Gazastripen i dag

Over 80 personer drept i krigshandlingene så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 86 personer på palestinsk side er til nå drept, skriver BBC.

Søndag ble den hittil blodigste dagen i den siste opptrappingen, med hele 31 dødsofre.

I et av de israelske luftangrepene, som kommer som følge av raketter skutt av Hamas inn i Israel, ble tolv sivile drept. Målet var en militant palestiner, ansvarlig for rakettangrep mot Israel.

Ti av de drepte i angrepet kom fra samme familie. Søndag opplyste kilder i det israelske forsvaret til avisa Haaretz at den palestinske familiens hus ble bombet på grunn av en teknisk feil.

De diplomatiske forsøkene på å få stanset den blodige konflikten trappes nå opp. Mandag kommer FNs generalsekretær Ban Ki-moon til Kairo. Egypt leder forsøkene på å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel.

Egypts president Mohamed Mursi møtte forrige uke Hamas' politiske leder Khaled Meshaal på Gazastripen.

En nær medarbeider av Meshaal, Izzat Risheq, skriver på Facebook at Hamas kun vil gå med på en våpenhvile dersom Israel «stanser aggresjonen, avslutter politiske likvideringer og hever blokaden av Gazastripen».

(NTB)