Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye Frp-eksklusjoner - i nytt fylke

Tidligere gruppeleder Kristiansund bystyre: - Kan like gjerne begynne i speider'n hvis vi ikke får drive lokalpolitikk.

FYLKESLEDER I EKSKLUSJONSSTRID:   Frank Sve kom med et kortfattet budskap til to Frp-representanter i Kristiansund bystyre. Foto: Olav Olsen, Aftenposten/NTB Scanpix.
FYLKESLEDER I EKSKLUSJONSSTRID:   Frank Sve kom med et kortfattet budskap til to Frp-representanter i Kristiansund bystyre. Foto: Olav Olsen, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens styret i Aust-Agder Fremskrittsparti sitter bak lukkede dører i Grimstad tirsdag kveld for å vurdere forslag om å ekskludere i alt 18 lokalpolitikere, har partiøksa falt i et annet fylke:

To av Frps sju bystyrerepresentanter i Kristiansund ble ekskludert fra partiet tidligere i dag: Roy-Olav Holtan og Frps gruppeleder i bystyret fram til i dag.

Begge ble umiddelbart fjernet fra Frps egen hjemmeside over lokalpolitikere. Der står nå bare fem av de sju valgte fra siste kommunevalg tilbake.

Fra mailadressen til fylkesleder Frank Sve i Møre og Romsdal Frp kom følgende likelydende og kortfattede beskjed til de to lokalpolitkerne i ettermiddag:

«Melding om vedtak, vedteke i fylkesstyret i Møre og Romsdal FrP den 31/1-2017.

1. Roy-Olav Holten/Geir Nordli vert permanent fråteke sitt medlemskap i fremskrittspartiet med verknad frå dags dato. Viser til § 3 i partiets vedtekter.

Fylkesstyret i Møre og Romsdal FrP.»

Fylkesleder Frank Sve er også medlem av Fremskrittspartiets landsstyre, tidligere ordfører i Stranda kommune og listetopp fram til sist høst foran kommende stortingsvalg da han trakk seg til fordel for regjeringsmedlemmene Sylvi Listhaug og John Georg Dale.

- Han får ta støyten

Frank Sve har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Til NRK sier han kort at det er «en intern sak».

Dagbladet har snakket med politisk nestleder Svein Harsjøen, som bekrefter at han har deltatt i et fylkesstyremøte pr. telefon.

- Alle uttalelser går gjennom Frank Sve. Han får ta den støyten, sier Harsjøen.

.De to ekskluderte lokalpolitikerne er derimot mer pratevillige.

- Flere melder seg ut

- Etter at eksklusjonen ble kjent i ettermiddag, har to av de gjenværende bystyre medlemmene sagt klart fra at de kommer til å melde seg ut. Det er Ther Junge og Hans Christian Aandahl. Det samme har første varamann Stig Rovik gitt uttrykk for, sier de to ekskluderte til Dagbladet.

Hoderullingen i de to fylkeslagene i regjeringspartiet har fellestrekk i krangel om geografi og regjeringens forslag til ny kommune- og fylkesstruktur.

I fylkeslaget i Møre og Romsdal har det lenge vært steile fronter mellom Sunnmøre/Romsdal og Nordmøre.

Sykehus og fylkesflørt

Det spisset seg til i striden om plassering av det nye sykehuset i Kristansund eller Molde.

Og ifølge de to nyeksluderte bystyrerepresentantene var det et felles leserinnlegg i lokalavisa Tidens Krav forrige uke som fikk det til å renne over for det de kaller en «egenrådig» fylkesleder.

- Vi tok til orde for det en enstemmig bystyregruppe allerede hadde vedtatt sammen med flertallet i Kristiansund bystyre, nemlig å gå i forhandlinger med Trøndelag om Nordmøre som en del av en slik ny region. Det er jo det regjeringen har bedt oss om å gjøre. Hvis vi ikke skal følge egne lokalpolitiske vedtak, kan vi heller begynne i speder'n, kommenterer Geir Nordli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling