John og Susan Cooper:

Nye funn etter mystiske dødsfall på luksushotell

John og Susan Cooper døde med bare timers mellomrom da de ferierte i Egypt i sommer.

HAR VAKT OPPSIKT: I flere uker har John og Susan Coopers dødsfall vakt oppsikt. Nå har det blitt gjort funn av E. coli på hotellet de overnattet på. Foto: NTB Scanpix
HAR VAKT OPPSIKT: I flere uker har John og Susan Coopers dødsfall vakt oppsikt. Nå har det blitt gjort funn av E. coli på hotellet de overnattet på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I august døde et britisk ektepar med bare timers mellomrom på luksushotellet Steigenberger Aqua Magic i egyptiske Hurghada. Onsdag bekrefter reisebyrået Thomas Cook at det er blitt gjort funn av E. coli på hotellet.

«Undersøkelser av maten og hygienen på hotellet viste høye verdier av E. coli og stafylokokker», skriver Thomas Cook i en pressemelding.

Reisebyrået understreker samtidig at det ikke kan fastslås som dødsårsak.

Ifølge Norsk helseinformatikk (NHI) er E. coli «et fellesnavn på en gruppe bakterier som forekommer normalt i store mengder i tarmsystemet til dyr og mennesker». I de fleste tilfeller er infeksjonen ufarlig, men i noen få tilfeller kan det få alvorlige konsekvenser.

Uklare omstendigheter

John og Susan Cooper døde mens de ferierte i egyptiske Hurghada i sommer, og omstendighetene rundt dødsfallene framsto veldig uklare.

Dager etter dødsfallene offentliggjorde egyptiske myndigheter dødsårsaken. Ifølge dem hadde John Cooper «et kraftig fall i blodsirkulasjonen og plutselig hjertestans». Dødsårsaken oppgis å være «plutselig svikt i hjertemuskelen og respiratorisk svikt», ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer