Nye funn i Pompeii overrasker

Menneskelige levninger funnet i grav skal være de best bevarte noensinne.

LEVNINGER: Det nye funnet av menneskelige levninger i Pompeii skal være de best bevarte noensinne. Foto: Archaeological Park of Pompeii
LEVNINGER: Det nye funnet av menneskelige levninger i Pompeii skal være de best bevarte noensinne. Foto: Archaeological Park of Pompeii Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Levningene av den tidligere slaven Marcus Venerius Secundio er funnet gravlagt i Pompeii. De delvis mumifiserte levningene på nesten to tusen år inkluderer både hår og bein, opplyser The Guardian.

Dette blir nå beskrevet som de best bevarte levningene som noen gang er oppdaget i Pompeii. Funnet inkluderer Secundios hvite hår og et delvis synlig øre. De første testene viser at han døde i en alder av 60 år, skriver Sky News.

- Pompeii slutter aldri å overraske, sa Dario Franceschini, Italias kulturminister, til The Guardian.

Graven ligger ved nekropolis i Porta Sarno, som var en av hovedinngangene til byen. Det antas at graven dateres tilbake til tiåra før Pompeii ble ødelagt av utbruddet av Vesuv i år 79.

Arkeologer beskriver funnet som uvanlig, fordi avdøde voksne i romertida vanligvis ble kremert. En glassurne med navnet på en kvinne, Novia Amabilis, muligens Secundios kone, ble også funnet i graven.

Ved å tyde inskripsjoner funnet ved graven og lese i byens arkiver, har man kunne tegne seg et bilde av hvem den gravlagte var, ifølge Sky News.

Secundio skal ha vært en slave og forvalter av Venustempelet. Etter å ha blitt frigjort fra slaveri, begynte han ved Augustales, en høyskole av prester som hadde ansvaret for en form for keiserdyrkelse. Det at han ble gravlagt i en grav skal vise at han lyktes i å oppnå en god sosial og økonomisk posisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer