Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssaken i Bergen

Nye funn i skogen

Politiet undersøker nye tips flere kilometer unna funnstedet tirsdag. Samtidig saumfares et hospits i Bergen sentrum med politihunder.

PÅ STEDET: Helge Bjørndal (59) var i turområdet mandag formiddag, bare en drøy time før det grufulle funnet. Video: Trym Mogen / Øystein Sæthre Vis mer

ARNA / BERGEN (Dagbladet): Ved foten av bergenshalvøyas høyeste fjelltopp Gullfjellet treffer haglskurene nærmest som stein tirsdag ettermiddag.

Det populære turområdet er nå gjenstand for en drapssak der foreløpig to menn er siktet. I går ble en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra funnet døde like ved en liten elv som renner ut i det Osavatnet.

ETTERFORSKER BREDT: Politiadvokat i Bergen, Inger-Lise Høyland, forklarer at de jobber med flere teorier etter at to personer ble funnet døde. Foto: Øystein Sæthre. Vis mer

Nye undersøkelser

Turgåere oppdaget blodige gjenstander like ved turstien og tipset politiet. Først fant de den 29 år gamle kvinnen, mens mannen ble funnet omkring tre timer seinere.

UNDERSØKER: Politiet og Sivilforsvaret finkjemmer området utenfor et hospits i Bergen sentrum. Foto: Leif Stang
UNDERSØKER: Politiet og Sivilforsvaret finkjemmer området utenfor et hospits i Bergen sentrum. Foto: Leif Stang Vis mer

Nå jobber politiet med å undersøke nye tips i skogen flere steder i dalen i Arna.

Dagbladet observerte blant annet en hundepatrulje som tok seg til fots inn i skogen omkring tre kilometer vest for funnstedet for å undersøke tips som har kommet inn i saken.

Etter omkring 20 minutter kom politibetjentene tilbake til hovedveien med en brun pose etter å ha saumfart området. De ville ikke kommentere funnet. Flere patruljer er å se i skogsområdene omkring funnstedet.

MER POLITI: Like etter klokka 14 ankom flere krimteknikere fra Kripos og Bergen-politiet til hospitset. Foto: Leif Stang
MER POLITI: Like etter klokka 14 ankom flere krimteknikere fra Kripos og Bergen-politiet til hospitset. Foto: Leif Stang Vis mer

Søker med hund på hospits

Politiet gjør også omfattende undersøkelser ved et hospits i Møllendalsveien i Bergen sentrum. Like etter klokka 14 kom det flere krimteknikere fra Kripos og politiet i Bergen til stedet. Hospitset ligger like ved Stor Lungegaardsvann. Politiet har satt opp et stort telt og får bistand av Sivilforsvaret samtidig som de søker med hunder i området.

FUNNET: De to likene ble funnet like ved foten av Gullfjellet helt øst i Bergen, omkring en halvtimes kjøretur unna sentrum. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
FUNNET: De to likene ble funnet like ved foten av Gullfjellet helt øst i Bergen, omkring en halvtimes kjøretur unna sentrum. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

En av hundeførerne opplyser til Dagbladet at de trolig vil holde på lenge på stedet.

Det er usikkert om det var på hospitset to siktede ble pågrepet mandag.

- Politiet vet foreløpig ikke om dette er drapsstedet. Opplysninger fra den innledende etterforskningen gjør at dette også er et av stedene politiet gjør ulike undersøkelser, skriver Bergen-politiet i en pressemelding.

På tur en time før funn

Helge Bjørndal (59) var på funnstedet mandag formiddag, bare en drøy time før det grufulle funnet.

TIPS: Politiet skal ha fått inn flere tips etter funnet på mandag. Det er blitt gjort over 30 vitneavhør i saken. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
TIPS: Politiet skal ha fått inn flere tips etter funnet på mandag. Det er blitt gjort over 30 vitneavhør i saken. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

- Jeg går tur her hver dag hele året. Jeg var her også i går etter å ha jobbet fra sju om morgenen. Da sto det 15 biler på parkeringsplassen. Det var ingen i noen av bilene på det tidspunktet, sier han til Dagbladet.

Den lokale kjenningen så ingenting som vekket mistanken hos ham mandag. Han ble først klar over likfunnet i mediene i går ettermiddag.

- Det er helt fryktelig. Jeg blir redd av det, sier han.

Kan ha blitt fraktet

Politiet har en teori om at de to ofrene ble drept et annet sted og deretter fraktet til funnstedet. Det baserer seg blant annet på funnet av de blodige gjenstandene i nærheten, og at det skal ha blitt funnet blod spredt utover.

FUNN: En hundepatrulje til fots gjorde undersøkelser omkring tre kilometer unna der de to likene ble funnet. Etter rundt 20 minutter, kom de to tilbake med en brun papirpose. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
FUNN: En hundepatrulje til fots gjorde undersøkelser omkring tre kilometer unna der de to likene ble funnet. Etter rundt 20 minutter, kom de to tilbake med en brun papirpose. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Krimteknikere og etterforskere jobbet iherdig på stedet gjennom mandag ettermiddag og kveld. Tirsdag formiddag er funnstedet fortsatt sperret av. Krimteknikere har også gjort omfattende undersøkelser på en adresse, der de to siktede mennene ble pågrepet i går. Det er uklart om dette er samme adresse som politiet i dag gjør undersøkelser.

VIL HOLDE PÅ: Politiet opplyser at de vil holde på lenge utenfor hospitset i Bergen. Foto: Leif Stang
VIL HOLDE PÅ: Politiet opplyser at de vil holde på lenge utenfor hospitset i Bergen. Foto: Leif Stang Vis mer

De siktede ble framstilt for legevakta for undersøkelser mandag og blir avhørt på politihuset i Bergen i dag.

Ingen mobildekning

Gullfjellet er en svært populær turdestinasjon, og parkeringsplassen like ved der de to likene ble funnet har plass til over 300 biler. Det er likevel ingen mobildekning på stedet. Helge Bjørndal har vanskelig for å tro at noen ble drept der.

- Jeg tror at de i så fall har blitt fraktet dit, sier han.

Politiet har ikke ønsket å kommentere hvilken tilstand de to avdøde ble funnet i, eller om de har gjort funn av våpen i saken. Ifølge politiadvokat Inger-Lise Høyland var de omkring 30 vitneavhørene i saken svært avgjørende for at politiet fikk foretatt pågripelser seint mandag kveld.

Kjenninger av politiet

Foreløpig vil ikke politiet si noe om mulig motiv, drapsvåpen eller relasjon mellom de avdøde.

Høyland vil heller ikke kommentere om de siktede mennene skal ha kjent til de avdøde, eller om de tilhørte noe spesielt miljø. Både de pågrepne og ofrene er kjenninger av politiet.

Kjetil Johannes Ottesen har tidligere forsvart mannen i 30-åra, og gjør det også nå.

- Jeg har ikke fått snakket med ham ennå, og er på vei for å besøke ham nå. Følgelig vet jeg ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Ottesen til Dagbladet i 10.15-tida.