Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye funn kan felle 63-åringen

RAKKESTAD/SARPSBORG (Dagbladet): Funn av en gjenstand på eiendommen til den drepte Einar Johannes Bodal (82) vil stå svært sentralt i den videre etterforskningen. Politiet mener funnet kan knytte 63-åringen til drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye og oppsiktsvekkende funnet ble lagt fram i forhørsretten i Sarpsborg i går formiddag. Etter det Dagbladet får opplyst fra kilder i politiet, skal funnet være gjort på eiendommen til 82-åringen.

I tillegg til det nye funnet mener politiet at 63-åringens snømåking utenfor 82-åringens bolig dagen etter drapet, samt funn av blodrester på siktedes støvler, knytter ham til handlingen.
Politiet hadde planlagt å konfrontere den 63 år gamle drapssiktede naboen med det nye funnet i ett av de første avhørene. Men nå nekter 63-åringen å la seg avhøre inntil videre.

Innlagt på sykehus

- Av helsemessige årsaker kan ikke 63-åringen avhøres. Det vil rett og slett bli en for stor belastning for ham, sier advokat Harald Stabell til Dagbladet.

63-åringen samtykket i fengsling mandag 5. januar, men det var med forbehold om at han fikk være på sykehus og få behandling. Han lider av hjertefeil og sukkersyke.

- Da han ble utskrevet fra sykehuset onsdag, og innkalt til nye avhør, sviktet forutsetningene for fengslingen, sier Stabell.

Politiet hadde begjært 63-åringen fengslet for åtte uker, men fikk i går bare medhold i varetekt i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Funnet som er gjort på eiendommen, skal være helt konkret. Etter det Dagbladet får opplyst, skal det ikke være et biologisk funn, men dreie seg om en gjenstand.

Konfrontert

Politiet vil med det første avhøre flere vitner på nytt, deriblant siktedes familie. De vil bli konfrontert med funnet.

Politiet ønsker etter det Dagbladet erfarer, å få bekreftet at funnet kan tilbakeføres til 63-åringen.

Det er omstendighetene rundt funnet, sammenholdt med 63-åringens tidligere vitneforklaring, som politiet mener kan knytte ham til drapet.

- 63-åringen nekter enhver befatning med drapet. Han stiller seg uforstående til politiets siktelse og har tatt anklagene svært tungt, sier forsvarer Harald Stabell til Dagbladet.

SØKTE: Politiet søkte i går etter drapsgjenstanden i Rakkestadelva.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!