- NYE FUNN: Politiet i Sverige har i formiddag gjort nye funn som styrker en teori om at savnede Lisa Holm (17) fortsatt er i området. Foto: Privat / Svensk politi
- NYE FUNN: Politiet i Sverige har i formiddag gjort nye funn som styrker en teori om at savnede Lisa Holm (17) fortsatt er i området. Foto: Privat / Svensk politiVis mer

Nye funn tyder på at Lisa (17) fortsatt er i området

Politiets arbeidshypotese: utsatt for frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 09.30-tida i dag ble det gjort et nytt funn i søket etter den savnede jenta Lisa Holm (17) i Kinnekulle utenfor Lidköping i Sverige.

Funnet gir politiet grunn til å tro at jenta fortsatt befinner seg i området, skriver Svenska Dagbladet.

- Vi gjorde i formiddag et nytt funn, som med all sannsynlighet er en gjenstand som tilhører henne. Det er tatt hånd om av politiet, sier pressetalsmann ved Västra Götaland-politiet, Thomas Fuxborg til Dagbladet.

- Hva ved dette funnet gjør at dere tror at hun fortsatt er i området?

- Det finnes ingen observasjoner av henne andre steder, og vi har ingen indikasjoner på at hun skal være andre steder, sier Fuxborg.

- Utsatt for frihetsberøvelse Gjenstanden ble funnet i søkeområdet som strekker seg over en radius på fem kilometer, opplyser pressetalsmannen. Han vil ikke si noe om hva slags gjenstand det er snakk om.

- Styrker eller svekker dette funnet teorien om at det har skjedd noe kriminelt med Lisa?

- Verken eller. Vår arbeidshypotese er fortsatt at hun er utsatt for frihetsberøvelse med den hensikt å skade henne, sier Fuxborg.

Siste observasjoner Lisa ble meldt savnet av sine foreldre søndag kveld da hun ikke kom hjem fra jobb som avtalt. De siste observasjonene av jenta er fra da hun var med på å stenge kafeen hun jobber i.

- Da ble hun sett av en kollega. Etter dette er det fortsatt ingen som har oppgitt å ha observert henne, sier Fuxborg.

Scooteren til Lisa ble funnet utenfor kafeen, med nøkkelen fortsatt i tenningen.

Andre funn Tidligere i dag fortalte Fuxborg til Dagbladet politiet var i gang med en dør-til-dør-runde i området.

- Dagens funn ble ikke gjort i forbindelse med denne runden, opplyser han nå.

SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politi
SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politi Vis mer

Politiet har tidligere gjort andre funn i området, og sendt flere av disse til DNA-analyse.

Ved et jorde nær kafeen der hun jobbet lå en ødelagt mobiltelefon, et telefondeksel og en hanske.

Ifølge Fuxborg har man ikke registrert noen elektronisk aktivitet fra Lisas mobiltelefon siden søndag kveld.

- Ingen gjerningsperson i sikte Politiet har også funnet en kvittering fra en matbutikk på samme sted som hansken, en klokkereim og et skoavtrykk ved en kirke.

Søket etter Lisa er nå inne i sitt femte døgn. Politiet har fremdeles ingen gjerningsperson i sikte, opplyste Fuxborg overfor Dagbladet før i dag.

- Vi vet ikke hva som har skjedd med henne, om det er en voldtektsmann, en morder eller noe annet. Det er det for tidlig å si noe om, sa han.

Dagbladet følger saken.