Nye gateopptøyer i København

Politimann til sykehus, mange arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter utkastelse av tre personer som ikke har bruksrett til en av bygningene i Christiana og påfølgende riving, har ryktebørsen sørget for at aktivister fra hele København nå oppsøker det som tidligere var et fristed for blant annet autonome og cannabisbrukere.

Etter at situasjonen roet seg noe i formiddag, har opptøyene nå eskalert, melder Politiken.dk.

Nettstedet Modkraft.dk viderebragte i dag en sms-melding som skal ha blitt masseutsendt til autonome aktivister: «Politiet er ved at rydde Cigarkassen på Dyssen – kom derud nu – send videre til alle jeres venner!»

Politiet skal nå ha tilkalt forsterkninger fra hele den danske hovedstaden, mens aktivistene har lovet å lage bråk i hele dag.

Den uforutsigbare situasjonen har også ført til at Christianshavns Skole, som ligger i nærheten, blir evakuert ved at foreldre henter barna sine ut bakveien.

Måtte flykte

Politiet bruker tåregass mot demonstrantene, som på sin side skaper voldsom røykutvikling i området ved å sette fyr på store barrikader laget av blant annet billdekk, datamaskiner, frysebokser og kjøleskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer