Nye gisler i Irak

Minst 22 land er berørt av gisselkrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To pakistanere fryktes kidnappet i Irak. Australia mener at land som Filippinene og Spania har forverret situasjonen ved å gi etter for terrorister. Søndag var det harde kamper i nærheten av Bagdad. Politi og sikkerhetsstyrker skal ha drept 13 væpnede opprørere i kampene, som var noen av de hardeste siden maktoverføringen.

De to pakistanere forsvant trolig fredag på vei mot hovedstaden. Den ene var ingeniør og den andre sjåfør for al-Tamimi-gruppen.

- Vi prøver å få klarhet i saken. Det fryktes at de er kidnappet. Hvis det er tilfelle vil vi gjøre vårt beste for å få dem løslatt, sier en talsmann for det pakistanske utenriksdepartementet.

I løpet av de siste 15 månedene er borgere fra minst 22 land blitt kidnappet i Irak. Noen er ofre for kriminelle gjenger, mens andre er tatt som gisler av grupper med politiske mål.

En egyptisk diplomat ble kidnappet etter et besøk i en moské fredag og det er blitt stilt krav om at Egypt ikke bidrar til å styrke sikkerheten i Irak. Hvorvidt Egypt har gitt løfter om sikkerhetshjelp er omstridt, men saken retter oppmerksomheten mot dilemmaet utenlandske regjeringer står overfor når deres borgere kidnappes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer