Nye gisler tatt i Mumbai

Over 100 drept - minst 185 skadd. Terroristene samlet opp gjester med amerikanske og britiske pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Militære kommandotropper som rykket inn i de to luksushotellene Taj Mahal Palace og Overoi Tribent ved daggry, hadde kontroll over gisselsituasjonene på begge hotellene, rapporterte CNNs reporter på stedet klokka 09.30 (04 norsk tid).

CNNs kilde er en talsmann for myndighetene i delstaten.

TV-selskapets reporter så noen titalls vestlige gjester bli geleidet ut av Taj Mahal Palace etter aksjonen.

Samtidig melder BBC at det er fire andre gisselsituasjoner som  pågår i den indiske finanshovedstaden Mumbai - verdens femte største by med 19 millioner innbyggere.

Flere ansatte i et kontorbygg skal være tatt som gisler. Det samme er en israelsk familie i deres leilighet, melder nyhetsbyrået AFP.

Det var  Times of India. som først fikk bekreftet de militære stormaksjonene mot de to hotellene i morgentimene lokal tid. 

Ingen opplysninger har kommet ut om hvor mange gisler som er tatt i Mumbai.

Flere øyenvitner fra de to hotellene forteller at terrorister gjennomsøkte kafeer og restauranter på jakt etter besøkende med britisk og amerikansk pass.

Nye gisler tatt i Mumbai

CNN meldte ved 03-tiden at det foreløpig ikke er registrert amerikanske gisler. Men ingen har oversikt over hvor mange mennesker som fortsatt er inne i de to hotellene.

Den ene fløyen av Taj Mahal Palace sto fortsatt i brann i morges lokal tid. Mumbai ligger 5,5 timer foran norsk tid.

Over 100 drepte - seks utlendinger

Over 100 mennesker ble drept  og minst 185 skadde er de siste tallene for ofre etter angrepene i Mumbai, som startet ved 22-tiden lokal tid onsdag.

Indisk politi opplyste ved 04.30-tiden norsk tid at det er seks utlendinger blant dødsofrene.

Minst 10 steder

Minst 10 steder med mange vestlige turister og forretningsfolk ble angrepet samtidig med granater og AK-47 maskinpistoler.

De fleste stedene som er angrepet ligger tett samlet i Mumbais forretningsområde.

 BRENNER FORTSATT:  Den ene fløyen av Taj Mahal Palace Hotel i Mumbai brenner fortsatt torsdag morgen. Militære styrker har gått inn for å skaffe oversikt over gisler og terrorister som fortsatt er der. Foto: Scanpix/Reuters
BRENNER FORTSATT: Den ene fløyen av Taj Mahal Palace Hotel i Mumbai brenner fortsatt torsdag morgen. Militære styrker har gått inn for å skaffe oversikt over gisler og terrorister som fortsatt er der. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Colaba-markedet, den gamle jernbanesstasjonen, Cafe Leopold, et sykehus og det amerikanske konsulatet var blant stedene som ble angrepet.

Indiske myndigheter opplyser at 11 politifolk og fire terrorister er blant de drepte. Ni terrorister skal være pågrepet.

En muslimsk gruppe som kaller seg Decaan Mujahedin har overfor indiske medier tatt ansvaret for aksjonene - uten å fortelle noe detaljert om målet eller om seg selv.

UTENFOR HOTELLET:</B> Militære rykket ut til luksushotellet i natt.
GRANATER:</B> Slik så det ut etter en av mange eksplosjoner i den indiske storbyen i går kveld.