Nye groteske dyrefunn i Porsgrunn

Men den døde hunden var borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Dagbladet.no i går skrev om en hund som ble funnet kvalt og dumpet i Porsgrunnsområdet er det funnet flere dyrelik rett ved.

Mannen som meldte funnet av den døde hunden dro sammen med en representant fra Dyrebeskyttelsen til området som kalles Bjørkedalen. Grunnen var at politiet ikke hadde klart å finne hunden under et tidligere søk i skogsområdet.

- Vi tok turen for å hjelpe politiet med å finne den døde hunden. Men da vi kom dit var hunden borte, og det eneste som lå igjen var ståltråden den hadde rundt halsen, sier Vibeke Normann til Dagbladet.no.

Lik og tau

Men ståltråden var ikke det eneste som var å se på bakken. Innenfor en radius på ti meter lå to andre dyrekadaver, samt en masse tau både på bakken og oppe i trærne.

- Vi fant en død gris og noe som ut fra kraniet kunne likne på en geit. Rett ved siden lå det noe som så ut som et tauoppheng, der en kvist var bundet opp mellom to trær. Også i trærne var det en masse tau.

Ifølge mannen som meldte inn funnet av hunden, er det mulig at de døde dyrene kan ha ligget der i utgangspunktet uten at han har sett dem.

Men hva som har skjedd i skogsområdet tør ikke Normann å tenke på.

FLERE DYRELIK: Innenfor en radius på ti meter ble dyrelikene funnet i nærheten av der den døde hunden ble funnet. På samme sted var det også mange taurester på bakken og i trærne. Foto: Vibeke Normann
FLERE DYRELIK: Innenfor en radius på ti meter ble dyrelikene funnet i nærheten av der den døde hunden ble funnet. På samme sted var det også mange taurester på bakken og i trærne. Foto: Vibeke Normann Vis mer

- Jeg kan bare forestille meg hva som er skjedd. Men det ser helt klart menneskeskapt ut og veldig forseggjort; alt tauet, det at hunden er fjernet og hva forklarer at en gris blir funnet ute i skogen? spør Normann.

Veldig spesielt  

Ifølge henne er det bare spredt bebyggelse med et par-tre gårder i nærheten av funnstedet. Nå håper hun politiet går skikkelig til verks.

- Jeg vet at de var å lette etter hunden og at de da snakket med naboer til skogsområdet. Kanskje er det derfor hunden ble fjernet?

- Jeg venter på tilbakemelding fra etterforskerne og få fakta bordet, sier politiadvokat Svein Folkestad ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no

Også han reagerer på at hundeliket er borte etter at bildene ble publisert.

- Det er veldig spesielt at hunden er borte. Det er helt sikkert, sier han.

Nye groteske dyrefunn i Porsgrunn
<B>HUNDELIKET SOM ER BORTE:</B> Borte var hunden, bare ståltråden rundt halsen lå igjen.
<B>DYRELIK:</B> Det ble funnet rester av to andre dyrelik.
<B>TAU PÅ BAKKEN:</B> Like ved funnet av dyrelikene lå det taurester.
<B>TAU I TRÆRNE:</B> I trærne var det noe som ifølge Normann kunne minne om tauoppheng: mellom to trær var en kvist bundet fast.