Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nye «Hagamannen» har slått til igjen

Kvinne (20) utsatt for grov voldtekt i Västerås i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 20 år gamle kvinnen var på vei gjennom Vasaparken i sentrale Västerås i Sverige da hun ble overfalt og utsatt for grov voldtekt. Allerede i natt klokken 02.29 fikk politiet melding om voldtekten av en bekjent av kvinnen, skriver Aftonbladet.se.

Kvinnen fikk ikke alvorlige fysiske skader. Men politiet hadde til å begynne med problemer med å få henne til å forklare seg ettersom hun helst ønsket å bare fortrenge det som hadde skjedd. Men etter hvert fikk de en beskrivelse av gjerningsmannen.

Kvinnens beskrivelse av voldtektsmannen har ført politiet til å peke ut den såkalte «sykkelmannen»  som mulig gjerningsmann.

«Sykkelmannen» er allerede etterlyst for sju voldtekter, alle utført på den samme strekningen i Engelbrektsveien i Västerås. Sist han slo til var natt til 27. september. Da syklet han om kapp med en 22 år gammel kvinne, tok henne igjen og overfalt henne. Han fikk dratt av henne buksene, men hun slapp unna før han fikk voldtatt henne.

«Sykkelmannen» er kjent for å kopiere voldtektsforbryteren Niklas Lindgren eller «Hagamannen». I juli i år ble han dømt for to mordforsøk, to grove voldtekter og ett voldtektsforsøk på ulike kvinner i Umeå i perioden 1999-2005.