Nye hagenisser bortført

Hagenissenes frigjøringsfront har slått til igjen. Flere titalls plastgnomer ble gjenfunnet sittende på stranda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidnapperne som bortfører hagenisser i Frankrike, viser ingen tegn til anger eller forbedring. Nå har de slått til ved Perigeux sørvest i landet, der flere titall plastgnomer denne uken ble funnet på en strand.

Nissene lå på magen på små sandhauger med ansiktene vendt ut mot sjøen, som om de ventet besøk fra havet. De hadde selskap av kunstige gjess, frosker og skilpadder som kidnapperne hadde stjålet fra private hager i nærheten.

For få dager siden oppdaget en soppsanker 101 nisser oppstilt i en sirkel i en skog sør for Bordeaux.

- Det var et vakkert syn, meget smakfullt, sa den lokale politisjefen, som ba nissenes pårørende møte fram for identifikasjon og eventuell utlevering.

Hagegnom-bortføringene er blitt en slags løpende skøyerstrek i Frankrike, der en gruppe spøkefugler som kaller seg Nissenes Frigjøringsfront driver en kampanje mot det den kaller undertrykking og utnyttelse av gnomer. Gruppen krever nissene sat t fri i naturen.

Men spøkefuglene har ved minst to anledninger gått over streken: I 1997 ble en av gruppens ledere fengslet for tyveri av 150 nisser, og året etter sto den såkalte nissefronten bak et «kollektivt selvmord», der 11 hagegnomer ble funnet hengt etter halsen.

(NTB-DPA)

KIDNAPPES: Stadig flere hagenisser kidnappes i Frankrike.