Nye harde angrep mot opprørerne i Syria

Minst sju sivile skal være drept i skyting mot byen Rastan.

BLIR BESKUTT: Et stillbilde fra en video lastet opp på Youtube viser en mann som etter sigende kryper for å unngå snikskyttere i byen Deir Zor, mens han forsøker å berge liket til en omkommet identifisert som Ahmed Hamadeh. Minst sju sivile skal i dag ha blitt drept under skyting i byen Rastan. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE/SCANPIX
BLIR BESKUTT: Et stillbilde fra en video lastet opp på Youtube viser en mann som etter sigende kryper for å unngå snikskyttere i byen Deir Zor, mens han forsøker å berge liket til en omkommet identifisert som Ahmed Hamadeh. Minst sju sivile skal i dag ha blitt drept under skyting i byen Rastan. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske regjeringsstyrker fortsetter å rette harde angrep mot opprørernes støttepunkter. Minst sju sivile skal være drept i skyting mot byen Rastan.

Politiske observatører mener ifølge nyhetsbyrået Reuters at kampene i Syria langt fra er over, og tror den kan utvikle seg til en langtrukken konflikt på linje med krigen i Bosnia på 1990-tallet. De tviler på om president Bashar al-Assad igjen kan få full kontroll over landet.

Regjeringsstyrker gikk søndag inn i ruinene av Baba Amro-området i byen Homs i de midtre delene av Syria.

- Regimet har vunnet ett slag i en krig det langt fra har noen garanti for at det vil vinne, sier den syriske kommentatoren Nabil Boumonsef.

- På meg virker det som om denne konflikten kommer til å vare veldig lenge, og at verdenssamfunnet etter hvert vil bli trukket langt mer inn. Det minner meg om Bosnia, der krigen varte i årevis, sier Salman Shaik ved forskningssenteret Brookings-Doha.

Kina oppfordrer alle parter i konflikten i Syria til å avslutte kampene uten å stille noen form for forhåndsbetingelser. Samtidig tilbyr Syrias gamle erkefiende Israel seg nå å sende nødhjelp til naboen i øst.

(NTB)