Nye hendelser ved Wara-huset

NRK melder at det har vært flere nye hendelser utenfor huset til Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussen.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært nye hendelser utenfor huset til eks-justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Bertheussen, skriver NRK.

PST etterforsker både ny tagging på huset, et brev som skal ha blitt sendt til adressen og ei flaske som har blitt funnet på gresset.

Taggingen skal ha funnet sted forrige uke. Da skal det ha blitt tagget runeskrift på veggen.

- Vi kan bekrefte at det NRK har fått opplyst stemmer, sier statsadvokat Frederik Ranke ved Det nasjonale Statsadvokatembetet til kanalen.

- Politiet undersøker nå disse nye hendelsene slik de har gjort med de tidligere forsendelsene, sier Ranke.

Overlevert video

NRK hevder også at politiet etterforsker video fra et overvåkningskamera på tomta, som ikke politiet selv har satt opp. Bertheussen skal ha overlevert kameraet til PST via sine forsvarere.

- Bertheussen er kjent med hendelsene som har skjedd på eiendommen. PST er varslet og de følger opp videre, sier forsvarer Bernt Heiberg ved Advokatfirmaet Elden.

Forrige uke ble et brev med et hvitt pulver oversendt til kontoret til Advokatfirmaet Elden. Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken opplyser til NRK at de undersøker om det er noen sammenheng mellom hendelsene.

- Det er naturlig å undersøke om det kan være en sammenheng mellom det som nå har skjedd og denne saken, sa kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST da.

Bertheussen dømt

Bertheussen ble i januar dømt for åtte tilfeller av trusler mot sin samboer og daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), hans partifelle og regjeringskollega samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og ektemannen hennes, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Hun anket på stedet, og Borgarting lagmannsrett har bestemt at de skal ta en ny vurdering av straffeutmålingen, men lagmannsretten har allerede fastslått at de ikke vil behandle skyldspørsmålet på nytt. Med andre ord mener lagmannsretten at det ikke er tvil om at Bertheussen er skyldig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer