Nye jordskjelv nord i Egeerhavet

To nye jordskjelv rystet det nordlige Egeerhavet torsdag. Skjelvene ble målt til mellom 4,8 og 5,2 på Richter-skalaen. Ingen personer er meldt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvene kom bare to dager etter det kraftige skjelvet i Aten, der antall omkomne torsdag ettermiddag ble meldt til 83.

Det ble ikke meldt om personskader på noen av øyene i området, men flere fraflyttede hus falt sammen på den greske øya Samotraki. Skjelvet kunne også kjennes godt på øya Limnos.

Jordskjelvobservatoriet Kandilli i Istanbul registrerte registrerte et skjelv som målte 4,9 på Richter-skalaen med episenter på den tyrkiske øya Gokceada, 50 kilometer fra den tyrkiske kysten. Skjelvet kunne kjennes i Dardaneller-stredet, på Ayvalik ved den greske øya Lesbos, og et par andre tyrkiske øyer. Men ifølge tyrkisk TV kom ingen til skade.

Stiger fortsatt

Det blir stadig funnet flere omkomne etter jordskjelvet i Aten, tirsdag. Helsedepartementet meldte torsdag ettermiddag at 83 er døde etter skjelvet. 370 ligger på sykehus til behandling, og for fire var tilstanden kritisk.

Antallet døde kommer trolig fortsatt til å stige etter hvert som redningsmannskapene graver seg igjennom ruinene av sammenraste hus og bygninger. Brannvesenet i Aten opplyser at 85 er gravd fram levende fra ruinene siden mandag, mens 33 er meldt savnet.

Fortsatt overlevende

Lederne for franske, sveitsiske og israelske hjelpemannskaper tror fortsatt de vil finne flere overlevende.

-Hundene har funnet ni steder hvor det er overlevende, sier Beate Kunzie, leder for det sveitiske redningsmannskapet i Menidi i utkanten av Aten.

Men det er også fare for at flere bygninger kan rase sammen på grunn av de mange etterskjelvene som fortsetter. Det har vært 700 etterskjelv i området siden tirsdag.

(NTB)