Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nye kamper i Abidjan

Den ivorianske storbyen Abidjan er igjen rammet av harde kamper, ifølge øyenvitner som forteller om kraftig skyting.

MED VÅPEN: Tilhengere av president Laurent Gbagbo har bevæpnet seg med hjemmelagde våpen og gevær for å gå til angrep mot opprørerene. Foto: SCANPIX/AP/EMANUEL EKRA
MED VÅPEN: Tilhengere av president Laurent Gbagbo har bevæpnet seg med hjemmelagde våpen og gevær for å gå til angrep mot opprørerene. Foto: SCANPIX/AP/EMANUEL EKRA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN frykter at det skal bryte ut full borgerkrig i landet. Alle parter må utvise «maksimal forsiktighet» for å unngå en ny borgerkrig, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon fredag.

Elfenbenskysten har vært rammet av maktvakuum, uro og vold etter presidentvalget, som både sittende president Laurent Gbagbo og utfordreren Alassane Ouattara hevder å ha vunnet. Verdenssamfunnet anerkjenner Ouattara som valgvinneren.

Konflikten har den siste tiden blitt trappet opp med gatekamper mellom de to rivalenes tilhengere, spesielt i bydelen Abobo i Abidjan. Skyting og eksplosjoner rystet deler av byen også natt til fredag. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media