Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye kamper i Irak

En iraker drept og ti andre skadd i skuddveksling i Mosul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøt mellom amerikanske styrker og opprørere i byen Mosul i nord-Irak etterlot en iraker drept og ti skadd i skuddvekslinger, ifølge en offentilg talsmann for et sykehus i byen.

Kampene oppstod da opprørere angrep en amerikansk patrulje i Tal Afar, noe som fikk USAs tropper til å åpne ild, sier sykehusdirektør Fawzi Mohammed i Tal Afar.

- Situasjonen er alvorlig for to av de skadde, forteller han til nyhetsbyrået AP.

Kaptein Angela Bowman fra de amerikanske styrkene sier det har vært kamper i Tal Afar de to siste dagene. Opprørere angrep en politistasjon på lørdag og overrumplet politiet. De tok kontroll over stasjonen i omtrent en time, sier hun.

- Før de dro, monterte de eksplosiver på stasjonen. Multinasjonale styrker beveget seg inn i stasjonen, fjernet eksplosivene og overlot stasjonen til irakisk politi, sier Bowman, som legger til at politiet hadde kontroll i byen.

I går sprengte angripere en politistasjon og et fengsel i Tal Afar i lufta etter å ha beordret politi og fanger ut. Bowman sier at opprørene prøvde å ta over politistasjonen i byen i går, uten å lykkes.

KJEMPER: Amerikanerneskamp mot irakiske opprørere fortsetter i Mosul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media