Nye kamper i Kosovo

Det brøt 1. juledag ut nye kamper i den nordlige delen av Kosovo. Lederen for de internasjonale observatørene i området er bekymret for observatørenes sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både det kosovoalbanske informasjonssenteret i provinshovedstaden Pristina og OSSEs (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) observatører melder om nye skyteepisoder fredag. Det ble også meldt om nye militære bevegelser fra den jugoslaviske hæren samme sted, i nærheten av Podujevo, 30 kilometer nord for Pristina.

En styrke på rundt 40 militære kjøretøyer, blant dem flere stridsvogner, aksjonerte i området julaften. Serbiske kilder oppgav at flere «terrorister», i praksis geriljasoldater, var drept, uten å oppgi noe antall.

Geriljaen sier at de fleste drepte var sivile. Også et barn ble skutt og drept. Offisielt var de store serbiske styrkene på stedet for å oppklare et drap, en begrunnelse som ble avvist av OSSE.

- Jeg er blitt mer bekymret for mine folks sikkerhet etter gårsdagens vold, sier William Walker, leder for observatørgruppen fra OSSE.

(NTB-Reuters-DPA)