Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye kamper i Liberia

Opprørere og regjeringssoldater kjempet natt til søndag om kontroll over Liberias hovedstad Monrovia. Tusenvis av skrekkslagne sivile sto i fare for å havne i kryssild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens mørket ruget over byen, gjenlød nattehimmelen av drønnene fra bombekasternes granater, hvin av raketter og hamrende maskingeværild. Øyenvitner sa at opprørsstyrkene nærmet seg sentrum av hovedstaden ved kysten i det vestafrikanske landet.

Titusenvis av mennesker krøp sammen i provisoriske tilfluktsrom. De klaget over at den vestafrikanske fredsstyrken som skal forsøke å få slutt på konflikten, ikke kom på plass i tide til å avverge det tredje større opprørsangrepet mot Monrovia på litt over en måned.

USAs Liberia-ambassadør Blaney ba sent lørdag kveld opprørsbevegelsen LURD stanse fremrykkingen og la våpnene hvile.

- På vegne av USAs regjering ber jeg LURD respektere menneskerettighetene og sørge for at det liberiske folk lider minst mulig, sa han.

LURD kjemper for at Liberias president Charles Taylor skal gå av og reise fra landet. Den tidligere krigsherren Taylor har avvist dette kravet, og lovet at hans regjeringssoldater vil kjempe til siste mann.

(NTB)

På ny må Liberias sivilbefolkning flykte i tusentall, etter at nye kamper raser utenfor hovedstaden Monrovia Foto: Luc Gnago, SCANPIX/REUTERS