Nye kamper i Tsjetsjenia

Russiske styrker utkjempet i natt nye sammenstøt med tsjetsjensk gerilja i Argun-kløften sør i landet. Militære toppledere er kommet til området, for å etterforske et bakholdsangrep mot russerne tidligere i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så mange som 75 russiske luftlandesoldater skal ha mistet livet, da de falt i bakhold i Argun-kløften. Den islamistiske geriljaen har lovet å føre en nådeløs geriljakrig mot russerne i fjellområdene i det sørlige Tsjetsjenia.

Innenriksminister Vladimir Rusjaljo avbrøt lørdag et besøk i Hviterussland og reiste sammen med ledende offiserer til Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Ifølge nyhetsbyrået Interfax har det hele den siste uken rast harde kamper rundt landsbyen Ulus-Kart i Argun-kløften.

Russlands utenriksminister Igor Ivanov har bedt Den arabiske liga sende en gruppe observatører til Nord-Kaukasus. Ivanov håper disse observatørene kan bidra til å rette opp det han kaller «en skjev internasjonal framstilling» av konflikten i Tsjetsjenia, en konflikt som ifølge utenriksministeren snart vil være over.

(NTB)