Nye kamper på grensa mellom Eritrea og Etiopia

Nye harde kamper brøt tirsdag ut mellom Eritrea og Etiopia rundt grensebyen Zalambessa. Larmen fra kanonene kunne høres 25 kilometer unna. Begge parter beskyldte den andre for å ha gått til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eritreas utenriksdepartement meldte at Etiopia hadde angrepet på nytt og at det var intens ildutveksling. Etiopia svarte straks med å hevde at det var Eritrea som angrep.

I forrige uke hevdet Eritrea å ha tatt byen, men dette ble benektet av Etiopia, som insisterte på å ha skjøvet angriperne tilbake.

Det var foreløpig ikke meldt om falne i kampene, som fant sted etter to dager uten trefninger.

Antakelig er hundrevis av mennesker drept siden grensekonflikten utviklet seg til væpnede kamper i begynnelsen av mai. Partene strides om 400 kvadratkilometer ørken.

Etiopia har innrømmet at tusener av flyktninger har forlatt Zalambessa og søkt tilflukt lenger inn i landet. Flere tusen etiopere er blitt utvist fra Eritrea.

Ifølge en etiopisk avis har de eritreiske styrkene trengt 20 kilometer inn i Etiopia. Utenlandske journalister i området sa de hadde sett eritreiske stridsvogner antiluftskyts godt inne på etiopisk område.

Eritrea på sin side anklaget nabolandet for å ha forberedt krig siden 4. juni ved å sende soldater og tungt artilleri til området.

Eritreerne beskyldte Etiopia for å ha iverksatt tirsdagen angrep trass i at Eritrea mandag ba om våpenhvile og direkte samtaler mellom de to landene med høytstående meklere til stede.

(NTB-Reuters-AFP)