Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye karanteneregler på Ullevål sykehus

160 ansatte er i hjemmekarantene som følge av de nye reglene.

ULLEVÅL: Totalt fem ansatte ved Ullevål sykehus er nå smittet av coronaviruset. Administrerende direktør Bjørn Atne Bjørnbeth varsler strengere karanteneregler. Video: Christian Wehus Vis mer

Fem ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus er smittet av coronaviruset.

- Alle ansatte jobber på en seksjon ved øyeavdelingen. Vi har 20 ansatte som er testet, og som har testet negativt. Ytterligere 23 er testet og resultatet kommer i løpet av natta, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth.

Han forteller at det i samråd med FHI og Helsedirektoratet nå er innført nye karanteneregler.

Alle som har vært i et smitteområde skal nå holdes i karantene i 14 dager. Reglene berører 160 ansatte.

Pasienter bes om å kontakte sykehuset for individuell vurdering.

Helsemyndighetene har søndag bestemt at de nye karantenereglene gjelder for alle ansatte i helse- og omsorgssektoren over hele landet.

ØYEAVDELINGEN: Totalt fem ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus er nå smittet av coronaviruset. Nå må avdelingen utsette operasjoner. Video: Christian Wehus Vis mer

Medisinsk direktør Hilde Myhren sier at ansatte på andre avdelinger på sykehuset er testet, men at det foreløpig ikke er påvist smitte. 16 pasienter er også testet, og sykehuset venter på prøvesvar fra ti av dem. Det er så langt ikke påvist smitte hos noen pasienter.

90 ansatte ved øyeavdelingen og 70 øvrige ansatte sitter i hjemmekarantene.

- Det er et lite antall ansatte. Vi er en bedrift med flere tusen ansatte, og det er få personer for hver klinikk. Det er ingen utfordring for sykehuset som helhet, men går ut over øyavdelingen. Her er halvparten av alle ansatte berørt, sier Myhren til Dagbladet.

Bjørnbeth forteller at de nye karantenereglene kan ramme driften av ambulanse og luftambulanse.

- Det er en del nøkkelpersoner i denne virksomheten som er i karantene. Men enn så lenge har vi normal kapasitet, sier han.

Hele Norges coronakart