Nye kokaintall: - Dystert bilde

RUSinfo deler tall med Dagbladet om stor økning i antall kokain-henvendelser. Dette sier tolletaten om ny trend.

KOKAIN: Ifølge Tolletaten ser de en betydelig økning i kokain-innførsel til Norge for øyeblikket. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
KOKAIN: Ifølge Tolletaten ser de en betydelig økning i kokain-innførsel til Norge for øyeblikket. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sturla Kristoffer Naas Johansen i RUSinfo forteller om et økende antall kokain-henvendelser til deres telefoner i 2023.

Han deler fersk statistikk med Dagbladet om hvor mange flere som ringer inn til dem med kokainhenvendelser.

- Økningen i 2023 er på litt over 17 prosent sammenliknet med samme periode i 2022, altså fra 1. januar til 20. april, sier Johansen til Dagbladet.

- Er statistikken på 17 prosent økning bekymringsfullt?

- Økningen fra i fjor til i år i antall henvendelser til RUSinfo generelt har vært på 9,5 prosent, så det er ingen tvil om at det har vært en ytterligere reell økning i antallet henvendelser om kokain fra 2022 til 2023.

- Skyldes bekymring

Johansen påpeker at økning i antallet henvendelser om kokain til RUSinfo, ikke trenger å gjenspeile en reell økning i bruken av kokain, selv om det kanskje er sannsynlig.

- Det er vanskelig å si om en slik økning er bekymringsfullt, men det er jo i hvert fall ikke en ønsket utvikling. Bildet blir jo dessuten dystrere når man vet at de fleste henvendelser til RUSinfo skyldes en bekymring, enten for seg selv eller andre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer