Nye koster

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksadvokaten er ikke tilfreds med etterforskningen Spesialenheten for politisaker utførte i Obiora-saken. Da er det meningsløst å sende den tilbake til de samme etterforskerne som behandlet den i første omgang. Fagfolkene der har allerede kjørt seg fast i et spesifikt syn og påfølgende konklusjoner, og vil ikke med letthet bryte ut av dem. All erfaring tilsier derfor at nye koster ser alternativt og mer fordomsfritt på saken.

Obiora-saken har etterlatt sterk tvil om de metodene som ble brukt da NTNU-studenten ble anholdt og seinere døde. Tillitsforholdet mellom befolkningen og politiet er satt på prøve. Når det i tillegg er reist tvil om Spesialenhetens uhildethet, står vi overfor et problem for hele systemet. Ingen er derfor tjent med at det hersker tvil om etterforskningen etter Riksadvokatens intervensjon. Spesialenhetens leder, Jan Egil Presthus føyser vekk innvendingene mot den prosedyre han har valgt. En slik arroganse gagner verken saken eller politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer