Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye krav på 22,5 millioner

Bobestyrerne for konkursbehandlingen mot Ole Christian Bachs tidligere samboer har fått opplysninger om ytterligere fem privatpersoner som skal ha lånt ut til sammen 22,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bach er nå etterlyst i flere land.

Advokatene Tom Hugo Ottesen og Thomas Piro i advokatfirmaet Kvale & Co. holdt skiftesamling i Oslo skifterett i går. Det er foreløpig meldt krav på drøye 24 millioner kroner i den 42 år gamle kvinnens bo.

- Vi har fått muntlige informasjoner om at ytterligere fem privatpersoner skal ha lånt ut 22,5 millioner kroner til henne.

I tillegg kommer et mulig krav fra det nederlandske selskapet Summa B.V., men ingen av disse har fremmet skriftlige krav ennå. I alt forventer vi nye krav på 20 til 30 millioner kroner, sier advokat Thomas Piro til Dagbladet.

Flere anmeldelser

Den tidligere samboeren til Bach er varetektsfengslet mens Økokrim etterforsker og bobestyrerne forsøker å finne ut av økonomien i hennes bo. Hun er siktet for grovt bedrageri, medvirkning til grovt bedrageri, heleri og dokumentforfalskning.

Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher sier til Dagbladet at Økokrim har mottatt fem konkrete anmeldelser mot Bach og hans tidligere samboer.

- Enkelte av disse anmeldelsene omfatter flere privatpersoner og selskaper. Anmeldelsene kommer nå fortløpende og vi trenger å klargjøre det strafferettslige i anmeldelsenes innhold før vi har oversikt over hvor store beløp det dreier seg om, sier Roscher.

Hun bekrefter også at Ole Christian Bach er etterlyst i Norge og flere andre land, men hun vil ikke si hvilke land som er omfattet av etterlysningen.

Belgia er ett av landene, fordi Bach eier en leilighet i Brussel, uten at Økokrim har noe håp om å finne finansakrobaten der.

Kan melde seg

Etter det Dagbladet kjenner til, har Bach vurdert å melde seg for Økokrim. Men det kommer trolig ikke til å skje før neste uke.

En arrestasjon fredag kveld vil etter alt å dømme bety at Bach vil måtte tilbringe helga på glattcelle på Politihuset, noe han tidligere har gitt uttrykk for at han frykter på grunn av sin psykiske helse.

Har ledetråder

Advokat og bobestyrer Thomas Piro sier til Dagbladet at de sitter med mange uløste spørsmål, men har en del ledetråder.

- Det er blant annet innbetalt 14 millioner kroner til kvinnens konto i Storebrand Bank i 2004. Pengene er videre blitt overført til forskjellige konti i Norge og utlandet.

Vi vet foreløpig ikke hvem som har mottatt disse pengene, men det vil vi forsøke å finne ut av ved å søke etter underbilag, sier advokat Piro.

I innberetningen til Oslo skifterett skriver bobestyrerne at ekssamboeren til Bach i 2001 hadde en alminnelig inntekt på 2,2 millioner kroner, en brutto formue på 8,6 millioner kroner og en gjeld på 16 millioner kroner. I 2002 var inntekten på nesten 3,1 millioner, formuen på 10,3 millioner og gjelden på 5,1 millioner kroner. I 2003 var inntekten på 2 millioner, formuen på 7,4 millioner og gjelden på bare 914 000 kroner.

Konkursåpning

Kvinnens selvangivelser skal ha vært brukt som grunnlag for blant andre Svein Erik Bakkes lån til henne og Ole Christian Bach.

Bobestyrerne opplyser at kvinnen selv har fortalt dem at hennes inntekt, bruttoformue og gjeld reelt sett refererer seg til hennes tidligere samboer.

Ved konkursåpning 7. oktober i år hadde hun ikke inntektsgivende arbeid, og har etter konkursåpningen blitt underholdt av familie og av Bach.

ETTERLYST: Ole Christian Bach er etterlyst i flere land.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media