Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye krav til antall lærere

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) fornøyd med skolesatsingen.

SATSER: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skal endre opplæringsloven for å lage maksgrense for hvor mange elever det kan være per lærer. Foto: Berit Roald / SCANPIX
SATSER: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skal endre opplæringsloven for å lage maksgrense for hvor mange elever det kan være per lærer. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SV mener de har fått gjennomslag for sin skolepolitikk i den nye regjeringsplattformen.

- Prioritet nummer en er fire år med lærersatsing. Vi skal endre opplæringsloven og etablere en maksgrense for hvor mange elever det kan være per lærer, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Det er ikke avklart hva grensa vil bli.

- Vi foreslo 15-20 i valgkampen, men det krever grundigere analyse, sier Solhjell.

Mer praksis
- Prioritet nummer to er en økt satsing på praksis i ungdomsskolen g videregående. Vi skal utrede hvordan vi kan innføre lovfestet rett til lærlingeplass. Det skal innføres et praktisk valgfag i ungdomsskolen, sier kunnskapsministeren.

Så skal det også innføres en gratis time med SFO og en nasjonal kvalitetsstandard i SFO. Dessuten skal basisbevilgningen til høyere utdanning styrkes.

SV-politikk
- Jeg er veldig godt fornøyd. Med dette har vi fått gjennomslag for viktige deler av SVs skolepolitikk. Vi har fått med alle partier på at våre forslag er god politikk.

- Har du gjort et kostnadsoverslag?

- Det har vi ikke gjort eksakt, men målene er godt prioritert, sier Solhjell som avviser at de har lovet mer enn de kan holde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling