Cronaviruset:

Nye kriterier for corona-test

Fra onsdag 12. august kan alle som selv mistenker at de er koronasmittet, få anledning til å teste seg uten en leges vurdering.

CORONA: Fra onsdag 12. august 2020 vil det innføres nye testkriterier for covid-19, skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelding. Programleder: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå innføres nye testkriterier for covid-19. Det skal ikke være lenger nødvendig med legevurdering for å få test.

Fra onsdag 12. august 2020 vil det innføres nye testkriterier for covid-19, skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelsing.

Testkriteriene endres for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

- Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer, benytter anledningen til å teste seg. Korona-testing er gratis og svaret får man etter en til to dager ved å logge seg inn på helsenorge.no, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, bør få anledning til å teste seg.

Helsetjenesten bør anbefale covid-19-testing for:

Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene.

Andre grupper kan testes etter vurdering av lege. Ved test av personer som ikke har symptomer og ikke er smitteeksponerte må positiv test bekreftes av ny test.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer