Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye landsmenn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal bli litt mer festivitas når nye landsmenn blir norske. Den nye loven om statsborgerskap foreslår at det skal innføres en seremoni når dokumentet som gir statsborgerskap, skal overleveres. Både flagget og Grunnloven skal tas fram, men Gud skal holdes på rimelig avstand.

Dette lyder bra. Det har vært noe stusslig ved det hele når nye statsborgere bare kunne hente borgerbrevet i postkassa. Kommunalminister Erna Solberg understreker at deltakelse i seremonien skal være frivillig. Det er utmerket. Men vi reagerer negativt på at det skal avlegges et troskapsløfte til Grunnloven, for den har jo bestemmelser om hva slags religion den norske staten har. At det avgis et løfte mot det norske styresettet, demokratiet og menneskerettighetene, er greit. Men å love troskap til den evangelisk-lutherske tro må da være vanskelig både for katolikker og muslimer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media