Nye «lokaler» var byggeplass

Uten å fortelle noe til brukerne solgte kommunen det psykiatriske dagsenteret. I går skulle senteret gjenåpne i nye lokaler. Der møtte daglig leder og brukerne et kaos av en byggeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): -  Vi får ingen informasjon om hva som skjer. Kommunen behandler oss som småunger. Det er som om vi ikke eksisterer for dem. Det virker ikke som de forstår at mange av oss er veldig sårbare, sier Elisabeth Valle, én av rundt 30 brukere ved Måkereiret, et dagsenter for mennesker med psykiske lidelser, drevet av Stavanger kommune. På senteret møtes de på hverdager - syr, broderer, går tur, prater og arrangerer ulike tilstelninger. Mange er, får Dagbladet fortalt, direkte avhengig av den populære treffplassen.

De fikk derfor sjokk da en entreprenør 18. mai i år banket på døra og fortalte at han hadde kjøpt huset. De skulle snart ut, og Måkereirets villa - med den idylliske hagen - skulle rives.

Hørte ingenting

Selv ikke daglig leder Edward Spalek hadde hørt et pip fra kommunen. I ettertid fikk han vite at eiendomsavdelingen hadde jobbet med salgsplanene i tre år. Etter mye dragkamp hostet kommunen opp et alternativ. Forrige tirsdag stengte Måkereiret. I går skulle det gjenåpne i et leiegårdslokale - over en Coop-butikk, uten hage, og langt fra så idyllisk som før. Men det skulle åpne. -  I stedet ble vi møtt av en byggeplass. Brukerne fikk sjokk, sier Spalek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer