Nye luftangrep i Gaza

For andre gang i dag har israelske kamphelikoptre bombet mål i Gaza. Minst to personer er drept, elleve er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens første luftangrep skjedde rett etter klokka 08.30, da israelske kamphelikoptre og F-16-fly fløy over byen mot øst. Et av helikoptrene bombet et toetasjers hus i Shijaiyeh-distriktet. Minst seks personer ble skadd, blant dem to barn.

Bomben rammet det som skal ha vært et våpendepot for Hamas. Huset som ble truffet var under utbygging. Det ligger rundt 200 meter fra boligen til Abdullah Shami, en sentral person i Islamsk Jihad.

Under tre timer seinere smalt det i Gaza igjen.

To raketter ble avfyrt fra kamphelikoptre mot en pickup. To palestinere ble drept, og fem mennesker er skadd. Der er fortsatt uklart hvem som var målet for angrepet.

Pickupen hadde stoppet ved et trafikklys i nærheten av en bensinstasjon, da to raketter traff den i fronten. Bussjåfør Ahmed Sobeh kjørte bak bilen da den ble truffet.

- Plutselig kom det en stor flamme fra himmelen og traff bilen foran meg. Det var skolebarn i området som skulle krysse veien. En tenåring på fortauet var dekket av blod.

Angrepene kommer bare timer etter at tre israelske soldater ble drept i et blodig bakhold ved Ramallah. Israel har tidligere gjennomført en rekke luftangrep mot palestinske militante ledere, som har befunnet seg på bakken.

Islamsk Jihad tok på seg ansvaret for selvmordsangrepet i Haifa tidligere i oktober, da 12 israelere ble drept.

22. september i år meldte avisa Haaretz at Shami hadde trukket seg som Jihadleder, men opplysningene ble tilbakevist av andre ledere i organisasjonen.

Kilder: AP, CNN, Reuters, Haaretz, The Palestinian Information Center,

Minst to barn ble skadd da israelske luftstyrker bombet et hus i Gaza i dag.
Israelske sikkerhetsstyrker sier at huset var et våpendepot.