Nye luftangrep mot Falluja

F18-fly slapp tre bomber over byen, melder CNN. Pentagon avviser at en endelig avtale om tilbaketrekking er inngått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge den amerikanske nyhetskanalen CNN «skylder en ny voldsbølge» over den sunnimuslimske byen vest for Bagdad.

Et F18-fly skal ha sluppet tre bomber sørvest i byen, skriver CNN på sin nettside.

Ifølge Washington Post skal minst en av bombene ha truffet bydelen Golan, der det har pågått harde kamper mellom amerikanske marinesoldater og irakiske opprørere de siste dagene.

Tidligere i dag hevdet politisjef Sabar al-Junabi i Falluja opplyser til nyhetsbyrået Reuters at forhandlingene mellom amerikanske offiserer og representanter for den tidligere irakiske hær har ført fram. De skulle ha blitt enige om amerikansk tilbaketrekning fra byen i løpet av morgendagen, og at amerikanerne startet å trekke seg ut allerede i kveld.

Avtalen ble bekreftet av oberstløytnant Brennan Byrne. Seinere har Byrne sagt at det er detaljer som gjenstår, melder nyhetsbyrået AP i kveld.

En spesialopprettet irakisk sikkerhetsstyrke, Falluja Protective Army, skal ifølge Byrne rykke inn i byen i morgen. Styrken teller 1100 soldater og ledes av en tidligere general fra Saddam Husseins styrker.

Pentagon avkrefter foreløpig at det foreligger en ferdig avtale om tilbaketrekking.

- Det er ingen avtale som vi kjenner til, sier talsmann Larry Di Rita ifølge AP.

Han kan ikke utelukke at en avtale er på plass, men sier at den amerikanske militærkommandoen i Bagdad har fortalt ham at de ikke kunne bekrefte at en avtale var i havn.

TREKKES UT? US Marines kjører gjennom basen sin i Falluja tidligere i dag. Det er nå usikkert om det faktisk foreligger en avtale om tilbaketrekking. Samtidig meldes det om nye amerikanske luftangrep mot byen.