Nye luftangrep mot Gaza i ettermiddag

Og israelske stridsvogner inn i Sør-Gaza.

REAGERER: Palestinere reagerer etter at våpenhvilen i Gaza ble brutt i ettermiddag. Minst to skal være skadet i et israelsk luftangrep som kom som en reaksjon på at en israelsk soldat ble drept tidligere i dag. Det kommer også meldinger om at en bonde skal være drept i skuddveksling.  Foto: Eyad Baba/Scanpix
REAGERER: Palestinere reagerer etter at våpenhvilen i Gaza ble brutt i ettermiddag. Minst to skal være skadet i et israelsk luftangrep som kom som en reaksjon på at en israelsk soldat ble drept tidligere i dag. Det kommer også meldinger om at en bonde skal være drept i skuddveksling. Foto: Eyad Baba/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vitner og sykehuskilder sier til nyhetsbyrået AP at to menn har blitt skadet etter at israelske fly angrep byen Khan Younis, sør i Gaza i ettermiddag.

Den ene av de skadede skal være medlem av Folkets motstandskomité - en militant gruppe med bånd til Hamas. Han skal ifølge Haaretz ha befunnet seg på en motorsykkelen da han ble angrepet.

Den andre personen som ble skadet skal ifølge sykehuskilder ha vært en tilfeldig forbipasserende.

StridsvognerDen israelske avisen Haaretz melder nå om at israelske stridsvogner har gått inn i Gaza nær Khan Younis.

Det kommer også meldinger om at det foregår heftige kamperi området. Ifølge BBC forsøker innbyggerne der nå å forsvare hjemmene sine.

Flere palestinske kilder forteller BBC at de har hørt israelske helikoptre sirkulere i luften over byen Kissufim i dag. Kildene har også rapportert om skuddveksling.

Videre skriver BBC at medisinske kilder i Gaza melder om at en bonde skal være drept i disse skuddvekslingene.

Varslet at Israel vil slå tilbakeDisse angrepene skjer bare få timer etter at en israelsk soldat ble drept og tre skadet i et angrep nær grensen mellom Gaza og Israel i morges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer