Gaza

Nye luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, etter at det ble sendt brannballonger fra palestinsk side. Angrepene er de første på en knapp måned.

EKSPLOSJONER: Israel gikk til nye luftangrep mot Gaza i natt. Foto: Mahmud hams / AFP
EKSPLOSJONER: Israel gikk til nye luftangrep mot Gaza i natt. Foto: Mahmud hams / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Angrepene fant sted tidlig onsdag lokal tid, etter at militante på palestinsk side sendte brannballonger inn i Sør-Israel, opplyser sikkerhetskilder og vitner til nyhetsbyrået AFP.

Lokale brannmannskaper sier at brannballongene førte til rundt 20 branner.

Ballongene ble sendt mens mer enn tusen jødiske høyrenasjonalister marsjerte gjennom den okkuperte gamlebyen i Jerusalem.

Marsjen er fra deltakernes ståsted en feiring av at Israel tok kontroll over Øst-Jerusalem i 1967. Palestinere opplever marsjen som en provokasjon. Under marsjen var det flere titalls unge som sang «død over arabere» og «må landsbyen din brenne».

Både USA og FN ba om at partene behersket seg før marsjen, som Naftali Bennetts nye regjering godkjente. Situasjonen var spent, og det ble sendt ut et stort israelsk politioppbud, som blokkerte veier, kastet sjokkgranater og skjøt med gummikuler mot palestinere som forsøkte å blokkere ruten.

Medisinsk personell sier at 33 palestinere ble skadd. Ifølge politiet ble to betjenter skadd og 17 mennesker pågrepet.

«Forberedt på alle scenarioer»

De israelske angrepene rammet minst ett område øst for Khan Younes, sør på Gazastripen, der det bor rundt 2 millioner mennesker, får AFP opplyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer