- Nye luftangrep mot IS-mål i Syria

Utenlandske fly har bombet mål nær den kurdiske byen Kobani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første luftangrepene begynte natt til onsdag og var rettet mot Den islamske statens (IS) stillinger både i og utenfor den kurdisk-syriske grensebyen Kobani, melder eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Kobani, på arabisk kjent som Ayn-al Arab, ligger på grensen mot Tyrkia. Ifølge SOHR var ikke kampflyene syriske, men kom inn over grensen fra Tyrkia. Tyrkiske myndigheter sier imidlertid at verken tyrkisk luftrom eller amerikanske flybaser i Tyrkia har blitt brukt i luftangrep onsdag.
Ukjente fly Onsdag morgen ble det ifølge SOHR også gjennomført fem nye luftangrep mot den østsyriske byen Albu Kamal, som ligger rett ved den irakiske grensen. Det var en stund ukjent hvem som stod bak de siste luftangrepene, men senere på dagen tok the U.S. central command ansvaret for angrepene.

På flukt IS har den siste tiden rykket fram mot den strategisk viktige byen Kobani som grenser til Tyrkia. Men mandag kunngjorde kurdiske styrker at de hadde stanset IS-offensiven øst for byen. De siste dagene har over 130.000 mennesker flyktet fra Kobani og inn til Tyrkia.

Startskuddet En amerikanskledet allianse innledet tirsdag luftangrep mot IS-mål i Syria nettopp i Albu Kamal. Da opplyste en amerikansk militærtalsmann at disse angrepene «bare var begynnelsen». USA har imidlertid enn så lenge ikke kommentert onsdagens angrep. (NTB)