Nye lyder fra Mannen i formiddag

Raser trolig innen få timer.

MANNEN: Kraftig regnvær gjør sannsynligheten for at Mannen raser ut i dag stor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MANNEN: Kraftig regnvær gjør sannsynligheten for at Mannen raser ut i dag stor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAUMA/OSLO (Dagbladet): Like før klokka 12 i formiddag fortalte tjenestepliktige ved Sivilforsvaret til Dagbladet at de hadde hørt nye lyder fra fjellet Mannen i Rauma.

Også i natt rapporterte Sivilforsvaret om lyder fra fjellet i da små steinmasser løsnet.

- Det har ikke vært mange lyder fra fjellet i formiddag, men det kraftige regnværet i i området gjør at lyder vil være vanskeligere å høre fra lyttepostene, sier sivilforsvarsinspektør og fungerende distriktssjef Jan Birger Kavli til Dagbladet.

Han forteller at sivilforsvaret nå vil fortsette sitt arbeid med å følge med på fjellet fra sin lyttepost fram til andre oppdrag gis.

Tror raset går i dag Klokka 12 ble det avholdt en ny pressebrief på rådhuset i Rauma med en statusoppdatering om det rasutsatte fjellmassivet Mannen.

- Vi har analysert dataene fra i natt endel mer og sett på fortsettelsen, og bevegelsene i fjellet har fortsatt, sier geolog Lars Harald Blikra under dagens andre pressebrief på rådhuset i Rauma.

Sjefgeologen Lars Harald Blikra mener det er sannsynlig at den ustabile delen av Mannen raser ut i dag, men vil ikke forsøke å fastslå tidspunkt, eller hvilken retning raset vil ta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer