Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flykrasjet ved Medellin:

Nye lydklipp publisert: Flyet gikk tom for drivstoff

- Fullstendig elektrisk svikt og tomt for drivstoff.

PILOTENS SISTE ORD: Lydopptakene av pilotens siste kommunikasjon er frigitt. Han forteller om at de har gått tom for drivstoff, og får høre at det er 13 kilometer til nærmeste rullebane. - Jesus, svarer han. Kort tid etter styrter 71 mennesker i døden. Video: Reuters Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele verden ble sjokkert da flyet med 77 mennesker om bord, inkludert det brasilianske fotballaget Chapecoense, gikk ned i fjellområdet Cerro Gordo. Nå har lydklippene fra pilotens nødsamtale blitt publisert.

Hør samtalen i videoen øverst i saken.

Bare seks personer overlevde flystyrten, en av dem var fotballspilleren Alan Ruschel. Ytterligere to fotballspillere, en journalist og to ansatte på flyet overlevde.

- Svikter fullstendig

STYRT: Grafikk fra Flightradar24.com skal vise flyets bane før det styrtet. Et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, styrtet nær den colombianske byen Medell’n. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

De nye lydklippene avslører at piloten varslet om at flyet hadde gått tom for drivstoff og at det var full elektrisk svikt.

- Miss, LAMIA 933 svikter fullstendig, det er fullstendig elektrisk svikt og vi er uten drivstoff, sier piloten i lydklippet før han følger opp med:

- Drivstoff nødsituasjon, Miss.

Samtidig hørte en pilot i et Avianca-fly nødsamtalen. Han forklarer akkurat det samme, at piloten meldte fra om at de var tom for drivstoff og spurte om tillatelse til å nødlande, skriver Reuters.

- Så ble det bare stille. Alle begynte å gråte, sier piloten.

Overlevde ved å følge prosedyre

Flyet krasjet i en fjellvegg på tur ned. Den ene som overlevde, flyteknikeren Erwin Tumiri, forteller at han overlevde ved å følge sikkerhetsprosedyrene, mens de andre fikk fullstendig panikk.

- Flere reiste seg opp fra setet og begynte å skrike, mens jeg plasserte veska mellom føttene og satt meg i fosterstilling som anbefalt, sier Tumiri til Reuters.

Lydklippene ble publisert av colombianske medier og viser også video fra før de lettet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!