DAB

Nye lyttertall: Skylder på DAB

Mer enn 300 000 radiolyttere er borte på ett år. NRK legger skylda på overgangen til DAB-nettet.

RADIONEDGANG: Færre nordmenn hører på radio enn på svært, svært lenge. Bare på ett år har 309 000 lyttere forsvunnet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RADIONEDGANG: Færre nordmenn hører på radio enn på svært, svært lenge. Bare på ett år har 309 000 lyttere forsvunnet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interessen for radio i Norge dabber videre av.

Tall Dagbladet har fått fra NRK viser at norske radiokanaler i sum mistet 309 000 lyttere fra juli i fjor til juli i år. Nedgangen gjelder alle norske radiokanaler.

Sett over to år er tilbakegangen enda større: Fra juli 2016 har 400 000 radiolyttere forsvunnet, ifølge de nye tallene.

Mens 2,55 millioner nordmenn lyttet til radio i juli i fjor, er antall lyttere i sommermåneden i år nede i 2,25 millioner. Juli 2018 er altså den måneden med færrest radiolyttere i Norge på flere år. Så seint som september 2016 lyttet nesten 3,1 millioner nordmenn til radio i Norge.

- Klar tilbakegang

Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK, sier allmennkringkasteren tar tendensen på alvor. Han er klar på at overgangen fra FM til DAB er hovedforklaringen bak den fallende lytteroppslutningen.

- Dette er en klar tilbakegang. Vi jobber for å få lyttertallene opp igjen mot gammelt nivå. Overgangen til DAB er et stort skifte, en overgang som krever en del fra publikum. Vi har hele tida vært klar over at det vil ta tid for oss å være tilbake på gammel dekning, men det har tatt lengre tid enn vi først antok, sier Lillelien til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer