Nye massakrer i Algerie

Muslimske opprørere har myrdet 36 landsbyboere i to massakrer natt til i går, opplyser algeriske sikkerhetskilder. Massakren skjedde under forberedelsene til en av de største muslimske høytidene i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Algeriske regjeringsstyrker skal ifølge en regjeringstro avis ha drept over 200 opprørere de siste to ukene etter å ha knust den muslimske geriljaens tilholdsteder i Sidi Bel Abbes-provinsen i den vestlige delen av landet.

I en uttalelse som ble offentliggjort av det offisielle nyhetsbyrået APS sier regjeringens sikkerhetsstyrker at opprørere har skåret strupen over på 28 innbyggere i landsbyen Boukrina nær byen Arzew. Massakren skjedde natt til mandag.

Arzew er Algeries største utførselshavn for olje og gass og ligger rett øst for storbyen Oran, på Middelhavskysten i det vestlige Algerie.

En annen massakre ble samtidig begått i Sidi Hajeres-området 200 kilometer sørøst for hovedstaden Alger. Her ble åtte sivile drept.

Massakrene skjedde samtidig som Algeries muslimer forberedte seg til Eid al-Adha-festen, en av de største høytidene i det islamske året. Festen er til minne om at Abraham tilbød Gud å ofre sin sønn Isak. Også tidligere har det vært økning i massakrene i forbindelse med religiøse høytider. Over 1.300 personer skal ha blitt drept i massakrer hittil i år.

(NTB-Reuters)