TRE ARRESTERT: Politiet har arrestert tre menn, etter at 26 kvinner har anmeldt seksuelle overgrep under en musikkfestival i den tyske byen Darmstadt. Foto: Boris Roessler/AFP/dpa
TRE ARRESTERT: Politiet har arrestert tre menn, etter at 26 kvinner har anmeldt seksuelle overgrep under en musikkfestival i den tyske byen Darmstadt. Foto: Boris Roessler/AFP/dpaVis mer

Nye masseovergrep i Tyskland

26 kvinner hevder å ha blitt befølt under en festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag skal flere titalls kvinner ha blitt utsatt for overgrep og trakassering under musikkfestivalen Schlossgrabenfest i den tyske byen Darmstadt. 

- Vi kjenner fortsatt ikke detaljene rundt hva som har skjedd, sier polititalsmann Ferdinand Derigs til Die Welt.

Politiet opplyste først at tre kvinner hadde fortalt at de hadde blitt omringet av en gruppe menn, som så utsatte dem for seksuelt krenkende oppførsel. 

Nå melder tyske medier at 26 kvinner har stått fram med lignende historier etter helgen. Rundt 400 000 publikummere skal ha besøkt festivalen som ble gjennomført i helgen.

Politiet tror antallet anmeldelser kan øke de neste dagene. 

- Det er viktig at andre kvinner som har opplevd det samme melder fra til oss, sier Derigs videre.

Etterforskes som overgrep Kvinnene skal ha forklart at de ble omringet og antastet av fremmede menn. Politiet etterforsker hendelsene som seksuelle overgrep og uønsket seksuell tilnærming, men ingen av kvinnene skal ha rapportert å ha blitt voldtatt.

Politiet i Darmstadt opplyser i en pressemelding at kvinnene har forklart at mennene skal ha hatt sørasiatisk utseende. Natt til søndag arresterte politiet tre mistenkte menn fra Pakistan. Minst to av dem er asylsøkere, ifølge kringkasteren Deutsche Welle. Mennene er i alderen 28-31 år, melder Spiegel online. De tre mennene har siden blitt løslatt. 

- Det er ikke grunnlag for fengsling, sier en talsmann for politiet til avisa. 

Politiet jakter nå på to, eller tre, andre mulige mistenkte i saken. 

Sammenlignes med masseovergrep i Köln Tyske medier var raske med å sammenligne hendelsen med masseovergrepene under nyttårsfeiringen i Köln for fem måneder siden. 
Hendelsene har flere likhetstrekk, men etter hendelsene i Köln har politiet mottatt i overkant av 1100 anmeldelser. Over 490 av disse er knyttet til seksuelle krenkelser. 

Mer enn 150 personer har vært siktet eller tiltalt etter overgrepene i Köln. Flertallet av disse kommer fra Algerie og Marokko. Ni menn har så langt blitt dømt. De fleste av dem for tyveri. 

Flere kvinner sto frem i media med rystende historier om hva de hadde opplevd. 

Overgrepene førte til et politisk jordskjelv i Tyskland, og førte til massive demonstrasjoner organisert av innvandringsmotstandere. Politimesteren i Köln ble også avsatt etter håndteringen av hendelsene på nyttårsaften.