Nye MC-gjenger truer Hells Angels i Norge

MC-miljøet i Norge og Europa hardner til.

EKSPANDERER: Ifølge Kripos utvides allerede etablerte gjenger og nye kommer til. Miljøene hardner til og Kripos frykter uroen i Europa kan komme til Norge også. Her fra Hells Angfels sitt verdensmøte «World run» i Graz i Østerrike i mai i fjor. Foto: Politiet
EKSPANDERER: Ifølge Kripos utvides allerede etablerte gjenger og nye kommer til. Miljøene hardner til og Kripos frykter uroen i Europa kan komme til Norge også. Her fra Hells Angfels sitt verdensmøte «World run» i Graz i Østerrike i mai i fjor. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye Kripos-rapporten «Den organiserte kriminaliteten i Norge - Trender og utfordringer 2013/2014» ser med stor bekymring på utviklingen av antallet kriminelle MC-klubber i Norge.

Ifølge Kripos er ekspansjonen av de såkalte enprosent MC-klubbene i Norge de siste åra urovekkende.

- Det er liten tvil om at videre ekspansjon vil føre til mer kriminalitet, det vil si kriminelle miljøer får større innflytelse, og at de blir mer effektive i sin utførelse av kriminalitet, heter det i Kripos-rapporten.

Hells Angels pekes ut som ledende og hovedutfordringen i Norge, ifølge kriminalpolitiet. Det er i dag åtte HA-avdelinger, sju Bandidos-avdelinger pluss et såkalt «prospect chapter» (prøveklubb)  i Kristiansand, ti Outlaws-avdelinger og fire Coffin Cheaters-avdelinger pluss en prøveklubb, ifølge Kripos.

Trend iferd med å snu Dagbladet har tidligere skrevet at Kripos mener at MC-miljøene i Norge skiller seg fra utviklingen i andre land. I Norge har det vært få konflikter og rivaliseringen mellom det kriminelle MC-miljøet og andre kriminelle miljøer, ifølge politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer