LA FRAM NYE LISTER: Rettssak mot SOS Rasisme. Eksempler på medlemslister for 2005 som er presentert vanskelig leselig og informasjon om hvert medlem må leses over fire sider. Her viser generalsekretær i LNU, Martin Østerdal, fram medlemslistene som er lagt fram i retten. Hvert medlem går over fire sider. LNU sin advokat Steffen Brandstad står til høyre. Navn og annen info om medlemmene er piksellert av Dagbladet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
LA FRAM NYE LISTER: Rettssak mot SOS Rasisme. Eksempler på medlemslister for 2005 som er presentert vanskelig leselig og informasjon om hvert medlem må leses over fire sider. Her viser generalsekretær i LNU, Martin Østerdal, fram medlemslistene som er lagt fram i retten. Hvert medlem går over fire sider. LNU sin advokat Steffen Brandstad står til høyre. Navn og annen info om medlemmene er piksellert av Dagbladet. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

- Nye medlemslister er også fulle av feil

Og 37 000 medlemmer er plutselig fjernet fra SOS Rasismes medlemsregister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Tingrettsdommer Svein Åge Skålnes krevde torsdag forrige uke at SOS Rasisme la fram medlemslistene sine for 2005 og 2006 som bevis i retten snarest mulig, og i elektronisk søkbart format. Skålnes krevde videre at SOS Rasisme sendte listene til sin motpart i medlemsjukssaken, Landsrådet for Norges- barne og ungdomsorganisasjoner, fredag før helga.

Medlemslistene inneholder navn på tusenvis av personer som LNU mistenker er ført opp for å blåse opp medlemstallet og få utbetalt ulovlig støtte fra staten og andre støttegivere.

37 000 borte Listene for 2006-medlemmene ble først oversendt søndag, men bare halvparten av rettens pålegg er fulgt av SOS Rasisme. 2005-tallene, som skal omfatte hele 37 000 medlemmer i Norge, er slettet fra arkivene, opplyser SOS Rasisme.

- Denne side finner det ikke troverdig at listene for 2005 er slettet, sier LNUs advokat Steffen Brandstad i retten.

Senest forrige uke hevdet SOS Rasismes forsvarere overfor både retten og Dagbladet at innholdet i medlemslistene for 2005 var mest relevante for rettssaken, og mente retten hadde blitt forelagt feil lister. Nå er altså disse plutselig forsvunnet.

LNU, som er en av de mangeårige støttegiverne og motpart i retten, reagerer sterkt på at medlemslister er borte, til tross for at SOS Rasisme henviste til dem før helga.

- Nå er 2005 borte. Det er jo også synd for SOS Rasisme selv, for det betyr at de har mista all mulighet til å bevise at de faktisk hadde et eneste medlem i 2005, sier assisterende generalsekretær i LNU, Synnøve Seljeflot, i retten.

Funnene fører til at LNU mener saken deres er styrket.

- De nye listene for 2006, som vi gikk gjennom i går, er også fulle av feil. På samme måte som listene for 2007 og 2008 som SOS Rasisme har lagt fram tidligere, sier fungerende generalsekretær Martin Østerdal til Dagbladet.

Ingen sidetall eller oversikt Mens de tidligere medlemslistene SOS Rasisme har lagt fram for retten har vært printet ut pent og lettlest, med all informasjon per medlem ført på enkle A4-sider, så er listene SOS Rasisme i dag presenterte for retten knapt leselige, mener LNU.

Listene som ble oversendt i går er lagt fram som bildefiler i PDF-format, slik at de ikke er søkbare.

- Oversendelsen mangler sidetall og en visningen av hvert enkelt medlem går over fire sider. I tillegg mangler de totaltall for hvert enkelt lokallag, så det må vi nå telle manuelt sier Seljeflot.

På under et døgn har LNU gått gjennom en rekke lag som drives av flere sentrale SOS Rasisme-ansatte og ledere.

- Vi har også i 2006-listene funnet mange ikke-eksisterende medlemsnavn, personer som ikke finnes, feil kontingentene, feil fødselsår og flere hundre medlemmer i SOS Rasisme Haugesund som ikke kan spores opp, av en medlemsmasse for 2006 på mellom 1500 og 2000 personer, sier Seljeflot.

Daglig leder Kjell Gunnar Larsen har ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet.