Nye metanoltips

Politiet får angitt selgere og kjøpere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet følger torsdag opp en håndfull nye tips de har fått inn i metanolsaken, men regner ikke med noen nye større beslag. Onsdag kom det inn sju til åtte konkrete tips til politiet i Oslo.

- Det er tips om folk som selger, om kjøpere, besittelse, og enkelte tips som går direkte på de siktede, uten at jeg vil si noe mer om det. Henvendelsene er kommet fra Oslo-området, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB torsdag formiddag.

Politiet vil utover dagen følge opp tipsene.

- Men dette utløser neppe nye større beslag. Det går mer på ting som skal sjekkes ut, sier Abrahamsen.

Onsdag fant politiet 25.000 liter smuglersprit i en container på Tomter i Østfold. Deler av spriten inneholdt metanol. Funnet kom etter tips fra smuglerspritsiktede Erik Fallo. Årsaken til at Fallo tipset politiet var at nok en person, en 31-årig kvinne, i helgen mistet livet etter å ha drukket sprit som inneholdt metanol.

Tidligere denne uken gikk politiet ut med navn og bilde av Per Erik Fossum (75), som ifølge Fallo har kjøpt nærmere 8.000 liter smuglersprit fra det såkalte Portugal-partiet av ham. Kun en drøy tredel av dette er imidlertid funnet på et lager Fossum disponerte, og politiet frykter derfor at flere tusen liter er i privatpersoners eie.

Politiet regner med å starte formelle avhør av Oslo-mannen torsdag eller fredag. Fossums advokat Benedict de Vibe skal møte sin klient torsdag ettermiddag etter å ha vært på ferie en tid.

- Vi er klare til å starte avhør umiddelbart, sier politiadvokat Mette Haldorsen til NTB.

Varetektsfengslingen av Per Erik Fossum går ut neste fredag. Han har da sittet fengslet i fire uker. Politiet forbereder nå ny fengsling, og Fossum vil bli siktet etter den såkalte giftdrapsparagrafen.

- Det er det ingen tvil om. Jeg vil be også be om fire nye uker i varetekt. Gjentakelsesfaren er formidabel, sier Haldorsen.

Politiet anser Fossum som en sentral figur i smuglerspritmiljøet i Norge. Han er tidligere dømt for en rekke brudd på alkoholloven.

(NTB)