Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye «Moods of Norway» tjente 10 millioner

To år etter konkursen i Moods of Norway er Jan Egil Flo i ferd med å bygge opp den nye kleskjeden Moods.

Positiv: Jan Egil Flo er positiv til tross for at oppbyggingen av kleskjeden Moods er kostbar. Foto: Ivàn Kverme/Finansavisen.
Positiv: Jan Egil Flo er positiv til tross for at oppbyggingen av kleskjeden Moods er kostbar. Foto: Ivàn Kverme/Finansavisen. Vis mer

(Finansavisen.no): Etter at den norske klesprodusenten Moods of Norway gikk konkurs i 2017, bestemte daglig leder Jan Egil Flo seg for å kjøpe opp konkursboet sammen med Moods of Norway-gründeren, Simen Staalnacke. Investeringen kostet dem til sammen 52,6 millioner kroner. Siden har de prøvd å gjenopplive merkevaren under merkenavnet Moods. Årsregnskapet viser at Moods, gjennom selskapet Retail Drift, tjente 10 millioner kroner etter skatt i fjor. Det er 13 millioner kroner lavere enn i 2017. Likevel er Flo positiv til 2018-tallene.

- Moods befinner seg nå i en oppbyggingsfase. Å bygge opp en merkevare er en kostbar prosess. Vi har derfor budsjettert for å ligge på omtrent null i årsresultat i 2019 og 2020. Når vi fortsatt klarer å levere over 10 millioner kroner i overskudd og har en egenkapital på nesten 30 millioner, ser jeg derfor ingen grunn til å være bekymret, sier Jan Egil Flo til Finansavisen.

I tillegg har Flo hatt suksess med å snu resultatet til herrekleskjeden Brandstad Drift, der Retail Drift eier hele selskapet.

- Resultatet før skatt til Brandstad Drift har økt fra minus 12,6 millioner kroner i 2017 til minus 1,3 millioner kroner i 2018, sier Flo med begeistring.

Årsaken til resultatnedgangen i Moods er ifølge Flo nedstengning av en rekke butikker, hvilket har ført til lavere inntekter.

- Nå ønsker vi å satse på butikker i de største norske byene slik at de kan fungere som «show rooms», sier Flo.

I tillegg utvides satsingen til en butikk i Stryn, som er stedet selskapet har sitt hovedkvarter. Disse butikkene vil fungere som prøverom som er ment til å hjelpe kunden inn i netthandel.

Andre økonominyheter:
Kjendisinvestor flådd av elektriker
Full byggestopp i hytteparadis på Sjusjøen - ingen vil ta vannregningen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media