Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye NATO-angrep i kveld

Sju kraftige eksplosjoner rystet i kveld provinshovedstaden Pristina i Kosovo. Vestlige fly har gått til nye angrep på det tidligere Jugoslavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyalarmen gikk igjen for andre dag på rad i Serbias hovedstad Beograd. Innbyggerne fikk beskjed om å søke tilflukt i bomberom.

Internasjonale nyhetsbyråer melder at seks radarusynlige bombefly av typen F-117 «Stealth» lettet fra flybasen Aviano nord i Italia. Det tyske forsvarsdepartementet i Bonn bekrefter at en ny serie angrep var satt i gang. I tillegg har USA sendt 20 krysserraktetter fra sine stasjonerte skip i Adriaterhavet, melder TV2.

I tillegg tok seks nederlandske F-16 fly av fra basen i Amendola, nær adriaterhavskysten. Tyske Tornado-fly deltar også i angrepet, ifølge tyske myndigheter.

Russland planla i dag å legge fram et nytt forslag i FNs sikkerhetsråd om å stanse NATOs bombing.

USAs president Bill Clinton har sagt at NATO vil bombe helt til Jugoslavias president Slobodan Milosevic retter seg etter kravet om fred i Kosovo. Men Jugoslavia har i kveld brutt den diplomatiske forbindelsen med NATO-landene.

(Dagbladet :på nettet/NTB/Reuters)

<B>NYTT ANGREP</B> Et NATO-fly lander på den italienske basen i dag.