Nye navn på tinget

11 nye får sjansen fordi andre ble valgt til statsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Av de 18 som ble bedt om å sitte i regjering med Stoltenberg, var det 10 som allerede var valgt inn på Stortinget.

I og med at de nå rykker inn i regjeringskvartalet sammen med Jens Stoltenberg, er det 11 andre varapolitikere som kan flytte inn på et kontor på Stortinget.

Jobber med mannen

Heidi Sørensen fra SV var en het kandidat som miljøvernminister. Men den jobben fikk hun ikke. I stedet rykker 35-åringen inn på Stortinget som vara for Kristin Halvorsen som ble finansminister. Sørensen har allerede sittet fire år på Stortinget.

Heidi Sørensen kan nå jobbe sammen med ektemannen og stortingsrepresentanten Olav Gunnar Ballo fra, også han fra SV.

I likhet med Sørensen har også Ingvild Vaggen Malvik (34) vært på tinget tidligere. Men det dårlige valgresultatet gjorde at hun mistet plassen på benken til Sør-Trøndelag. Men nå er hun inne igjen fordi Øystein Djupedal er blitt Kunnskapsminister.

27 år gamle Arild Stokkan-Grande erstatter Bjarne Håkon Hanssen på Stortinget.

Dropper studiene

Dagfinn Sundsbø (59) fra Akershus overtar plassen til partikollega Åslaug Haga. Truls Wickholm (27) fra Oslo er vara for statsminister Jens Stoltenberg. Han er i dag sentral i AUF. Dag Ole Teigen (23) fra Hordaland må legge studiene på hylla de neste årene fordi han må inn på tinget som vara for forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Knut Storberget er blitt justisminister og hans fylkespartikollega Thomas Breen (33) overtar Storbergets plass. Samferdselsministeren blir erstattet av Erling Sande (27) fra Bremanger, som forøvrig er fødestedet til samferdselsministeren.

Ordfører-erfaring

Trond Giske får ansvaret for kultur- og kirkedepartementet. Ordfører Arne L. Haugen (66) fra Meldal blir nå stortingsrepresentant. Det samme blir ordfører Ivar Skulstad (52) i Eidskog kommune. Han er vara for Sylvia Brustad.

Svein Gjelseth har tidligere vært ordfører i Herøy. Han blir stortingsrepresentant fordi Karita Bekkemellem er blitt statsråd.

STEPPER INN FOR JENS: 27 år gamle Truls Wickholm fra Oslo blir vara for Stoltenberg på Oslo-benken.
NY RUNDE: Heidi Sørensen har tidligere vært aktiv i miljøbevegelsen. Nå får hun jobbe fire år på Stortinget.