Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nye Nokas-aktører avsløres i ny bok

Spiren til ranet kom ikke fra Toska, sier forfatterene.

 VARSLER NYE AVSLØRINGER:  krimreporterne Rolf Widerøe og Hans Petter Aass varsøer nye avslørigner i en ny bok om Nokas. 
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
VARSLER NYE AVSLØRINGER: krimreporterne Rolf Widerøe og Hans Petter Aass varsøer nye avslørigner i en ny bok om Nokas. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navngitte medhjelpere som ikke er straffet, nye opplysninger om ransutbyttet og hva Nokas-ranerne gjorde mens de var på flukt, er blant ingrediensene i en bok om Nokas-ranet.

Boken «Dødsranet - en innsideberetning om David Toska og hans nettverk» er skrevet av krimreporterne Rolf Widerøe og Hans Petter Aass i VG og kommer ut i oktober.


I boken kommer det blant annet fram at planleggingen av ranet startet allerede i 2002. Ifølge forfatterne skal spiren ha blitt sådd av en annen person enn Toska, skriver Stavanger Aftenblad.


De to varsler dessuten at det vil komme opplysninger om Munch-ranet og omstendighetene da maleriene «Skrik» og «Madonna» ble levert tilbake etter å ha blitt stjålet i et væpnet ran mot Munch-museet 22. august 2004, sier de to.


Dessuten blir det nyheter om ranet av Postens brevsenter i 2003, der flere av de Nokas-dømte spilte sentrale roller.


Men kanskje mest oppsiktsvekkende er det at boka navngir flere personer som forfatterne mener spilte en aktiv rolle i planleggingen av Nokas-ranet.


- Vi har kartlagt nettverket til Toska og identifiserer sentrale aktører i det, også personer som aldri har vært siktet av politiet. Flere av dem kan knyttes tett og konkret til ranet, bekrefter Aass og Widerøe.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media