Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye nordkoreanske anklager mot Sør-Korea

Nord-Korea anklager Sør-Korea for å ha sendt krigsskip inn i nordkoreanske farvann. Det er fare for væpnede sammenstøt, advarer regimet i Pyongyang.

KAN BLI TRØBBEL: Sør-Koreas president Lee Myung-bak kan få problemer ettersom Nord-Korea kommer med nye anklager mot landet. FOTO: AFP/ POOL
KAN BLI TRØBBEL: Sør-Koreas president Lee Myung-bak kan få problemer ettersom Nord-Korea kommer med nye anklager mot landet. FOTO: AFP/ POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sørkoreanerne opptrer uansvarlig og har skapt en svært alvorlig situasjon, het det i en melding fra det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA torsdag. Dermed øker spenningen enda mer, etter at Nord-Korea tidligere i uken prøveskjøt flere raketter.

- Situasjonen som har oppstått i våre farvann, er så alvorlig at det kan komme til sammenstøt mellom marinefartøyer her, sier en nordkoreansk militær talsmann ifølge KCNA-meldingen.


Sørkoreanske tjenestemenn lover at påstanden vil bli gransket.


Analytikere sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at de nordkoreanske anklagene kan være et politisk utspill. Hensikten er i så fall å styrke Nord-Koreas stilling i forhandlinger med Sør-Korea og med stormaktene i regionen.


Onsdag ba Nord-Korea om unnskyldning for at vannmasser fra en demning ble sluppet ut og skapte flom i en elv som renner inn i Sør-Korea. Den plutselige flommen førte til at seks sørkoreanere omkom. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling